Lai gan pret Krieviju noteiktais sankciju režīms ir iedragājis agresorvalsts ekonomiku, tas ir daudz mazāk bargs nekā Ziemeļkorejai un Irānai noteiktās sankcijas, kas paredz arī sankcijas pret trešajām valstīm. Sekundāru sankciju noteikšana varētu pievilkt skrūves Putinam, taču tāpat arī paātrināt deglobalizāciju.

ASV prezidents Džo Baidens ir pelnījis atzinību par savu neseno vizīti Ukrainā un Polijā, lai atzīmētu pirmo gadadienu kopš Krievijas iebrukuma. Baidena desmit stundu ilgais brauciens ar vilcienu no Polijas robežas uz Kijivu – kas nav viegls uzdevums astoņdesmitgadīgam valsts vadītājam – pilnībā izjauca Krievijas prezidenta Vladimira Putina propagandas plānus šim notikumam. Šī bija lieliska diena Ukrainai, ASV un tās NATO sabiedrotajiem.

Taču, kad uzrunas laikā Karaliskajā pilī Varšavā Baidens apgalvoja, ka pašreizējās sankcijas pret Krieviju ir "vērienīgākais sankciju režīms, kāds jebkad vēsturē piemērots kādai valstij", viņa teiktais, lai gan precīzs, tomēr ir arī maldinošs. Sankcijas, ko ASV ir piemērojušas citām pasaules valstīm, piemēram, Ziemeļkorejai un Irānai, ir bijušas daudz bargākas nekā pašreizējās sankcijas pret Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X