No amata atkāpjas bankas "Citadele" padomes loceklis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Citadele banka".
AS "Citadele banka". Foto: Paula Čurkste/LETA

Bankas "Citadele" padomes loceklis Klāvs Vasks atkāpies no padomes locekļa amata un attiecīgo padomes komiteju amatiem, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Bankas padomes locekļa amatam ir izvirzīts Stīvens Jangs, kurš šobrīd ieņem Audita un atbilstības komitejas locekļa amatu kā neatkarīgais komitejas loceklis. Jangs padomes locekļa amatu ieņems pēc attiecīgo atļauju saņemšanas. Plānots, ka Jangs ieņems arī Audita un atbilstības komitejas priekšsēdētāja amatu, kuru iepriekš ieņēma Vasks.

Padomes pārvēlēšana notiks bankas "Citadele" kārtējā akcionāru sapulcē.

Bankas padomē turpina darbu padomes priekšsēdētājs Timotijs Klarks Kolinss un padomes locekļi Elizabete Kritčlija, Silvija Jumi Gansere-Potsa, Dhanandžaja Dvivedi, Nikolass Hāgs, Lorenss Nīls Lavīns, Karina Saruhanjana un Džeimss Lorenss Balsili.

Bankas "Citadele" peļņa 2022.gadā bija 42,183 miljoni eiro, kas ir par 42,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada beigās bija 5,12 miljardu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu