Linnamē palielina savu vairākumu Igaunijas veselības aprūpes grupā "Confido"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Igaunijas uzņēmējs Marguss Linnamē līdz 85% pastiprinājis savu vairākumu Igaunijas lielākajā veselības aprūpes pakalpojumu grupā "Confido Healthcare Group" ("Confido").

Pērn septembrī Linnamē iegādājās 70% "Confido" akciju no uzņēmuma "KT Holding". 20% "Confido" akciju palika "KT Holding" līdzīpašniekam Tarmo Lānetu, bet 10% akciju - "Confido" galvenajai ārstei Kadi Lambotai.

Tomēr tagad Lambota atteikusies no dalības uzņēmumā un Lānets pārdevis 5% savu akciju, tādējādi Linnamē kontrolē ir 85% uzņēmuma.

Lānetu septembrī paziņoja, ka "Confido" ir piedzīvojusi lielisku izaugsmi, tomēr attīstības turpināšanai ir "jāiekļauj investors ar spēcīgu finanšu fonu".

Jaunākie dati liecina, ka 2021.gadā "Confido" konsolidētie ieņēmumi bija 24,22 miljoni eiro, bet EBITDA jeb peļņa pirms procentu, nodokļu, amortizācijas un pēc nomas atskaitījumiem - 957 000 eiro.

"Confido" grupā ietilpst klīnikas, medicīnas centri, radioloģijas centrs un citas veselības aprūpes iestādes.

Linnamē pieder holdinga "MM Grupp" kontrolpakete (78% akciju). "MM Grupp" ietilpst arī Igaunijas farmācijas kompānija "Magnum" un vairāki citi ar medicīnu saistīti uzņēmumi. Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu