Izstrādāts noteikumu projekts kārtībai, kādā veicama Rīgas pašvaldības obligāciju emitēšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas panorāma.
Rīgas panorāma. Foto: Kaspars Nordens/LETA

Finanšu ministrija (FM) ir izstrādājusi noteikumu projektu par Rīgas pašvaldības obligāciju emitēšanas kārtību, informēja ministrijas pārstāvji.

Noteikumu projekts izstrādāts sadarbībā ar Rīgas domi, Valsts kasi, biržu "Nasdaq Riga" un Latvijas Banku.

Noteikumu projektā plānots noteikt detalizētu kārtību un nosacījumus obligāciju emitēšanai atbilstoši Rīgas attīstības programmai, pašvaldības obligāciju sākotnējai izvietošanai, norēķiniem un apgrozībai, obligāciju cenai, uzkrātā fiksētā ienākuma un peļņas likmes aprēķinam, kā arī iekļaut citus detalizētus nosacījumus, piemēram, attiecībā uz obligacionāriem vai obligāciju aizstāšanu un apmaiņu.

Pamatojoties uz šiem noteikumiem, Rīgas pašvaldībai būs iespēja emitēt obligācijas, lai nākotnē būtu iespējams piesaistīt finanšu resursus dažādiem attīstības projektiem, skaidro FM pārstāvji.

Pašlaik notiek pēdējās darba grupas noteikumu precizēšanai un nākamās nedēļas laikā ir plānots sākt sabiedrisko apspriešanu par noteikumu projektu, kā arī oficiālo saskaņošanu ar nozaru ministrijām un citām ieinteresētajām institūcijām un partneriem pirms to iesniegšanas Ministru kabinetā.

Jau ziņots, ka valdība 16.maijā uzdeva FM līdz 2023.gada 25.maijam izstrādāt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu Rīgas valstspilsētas pašvaldības obligāciju emitēšanas kārtībai un nosacījumiem.

Tāpat valdība nolēma aicināt Rīgas domi līdz 2023.gada 15.augustam iesniegt FM informāciju par papildu kapitāla piesaistes nepieciešamību Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībām attīstības mērķu finansēšanai, izvērtējot iespēju finansējumu piesaistīt kapitāla tirgū, un plānoto laika grafiku plānotajām darbībām šī mērķa sasniegšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu