Aizdomīgas kravas Ziemeļkorejai rada versijas, no kā cieš Kims Čenuns (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejā ļoti sāpīgi ir jūtams graudu cenu pieaugums un pārtikas trūkums, bet ļoti nozīmīga valsts iedzīvotāju daļa dzīvo badā. Tikmēr Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns, ļoti iespējams, cieš no alkohola un nikotīna atkarības, vēsta aģentūra “Bloomberg”.

Dienvidkorejas izlūkdienests paziņojis, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, iespējams, cieš no miega traucējumiem, kas savukārt padziļina viņa atkarību no alkohola un nikotīna.

Kā paziņojusi Dienvidkorejas Nacionālais izlūkošanas dienests, Ziemeļkorejas varasiestādes intensīvi ievāc informāciju no ārvalstīm par to, kādi augsta ranga ierēdņi cieš no miega traucējumiem. Tādējādi tiek gūts arī priekšstats par to, kādas zāles tiek izmantotas šādu traucējumu ārstēšanai.

Turklāt izlūku interesi palielinājis fakts, ka Ziemeļkoreja nesen importējusi lielu daudzumu ārvalstu cigarešu, piemēram, “Marlboro” un “Dunhill”, kā arī augstas klases uzkodas, kas tradicionāli tiek lietotas kopā ar alkoholu. Izlūki ir pārliecināti, ka Čenuna svars varētu būt ap 140 kilogramiem.

Tajā pašā laikā Ziemeļkorejas iedzīvotāju dzīves kvalitāte turpina kristies – pieaug pārtikas trūkums un arī graudu cenu pieaugums ir augstākais kopš Čenuna nākšanas pie varas. Tādēļ Ziemeļkorejā palielinājies noziegumu, pašnāvību un bada nāves gadījumu skaits.

Interesanti, ka jau 2021. gada vasarā Ziemeļkorejas iedzīvotājiem tika aizliegts apspriest diktatora izskatu pēc tam, kad viņš bija notievējis.

Pēc tam rudenī parādījās informācija, ka divu gadu laikā Ziemeļkorejas diktators zaudējis 20 kilogramus. Toreiz Dienvidkorejas izlūki ziņoja, ka Čenunam nav problēmu ar veselību. Seulā uzskatīja, ka tādējādi komunistiskais režīms cenšas radīt jaunu Ziemeļkorejas līdera imidžu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu