LVRA: Rinkēviča kompetences palīdzēs veicināt Latvijas atpazīstamību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunievēlētā prezidenta Edgara Rinkēviča kompetences palīdzēs veicināt Latvijas atpazīstamību, pauda Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš.

Viņš sacīja, ka LVRA atzinīgi vērtē Rinkēviča ievēlēšanu Latvijas Valsts prezidenta amatā.

"Rinkēvičs ir pieredzējis politiķis ar stabilu politisko stāju, labi pārstāvējis Latviju starptautiskā līmenī," sacīja Kalniņš, piebilstot, ka šīs un citas kompetences noteikti palīdzēs veicināt arī Latvijas atpazīstamību.

LVRA valdes priekšsēdētājs arī norādīja, ka tūrisma un viesmīlības nozares izaugsmei svarīgs ir valsts tēls, starptautiskā atpazīstamība un ziņa par drošību reģionā - jo biežāk pasaules medijos pozitīvā kontekstā izskanēs Latvijas vārds, jo labākas izredzes audzēt ienākošo tūrismu.

Tāpat Kalniņš minēja, ka Ārlietu ministrija Rinkēviča vadībā atbalstīja nozari Covid-19 pandēmijas laikā, iedziļinājās nozares izaicinājumos un atbalstīja aktivitātes ierobežojumu mazināšanai. "Šis fakts un iepriekš intervijās dzirdētais ļauj cerēt par jaunievēlētā prezidenta interesi uzlabot uzņēmējdarbības vidi arī turpmāk," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka Saeima trešdien, 31.maijā, par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā vienotība" virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Rinkēviču.

Rinkēvičam svinīgais solījums būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu