Smiltēns: Jāstrādā pie ASV investīciju palielināšanas Latvijā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Banku sektora atrašanās "pelēkajā sektorā" dēļ esam zaudējuši simtiem miljonu eiro investīcijas, šodien Latvijas reģionu apvienības (LRA) kongresā pavēstīja Saeimas priekšsēdētājs, "Apvienotā saraksta" (AS) politiķis un LRA līderis Edvards Smiltēns.

Tāpēc esot jāstrādā pie tā, lai "atbloķētu" banku sistēmu, lai uzņēmējiem būtu labvēlīgāki nosacījumi, pauda politiķis. Smiltēns akcentēja, ka ir jāmaina situācija, ka bankā gada laikā nevar atvērt kontu, ne tikai mūsu cilvēki, bet arī investori.

AS viens no līderiem to pauda kontekstā ar to, ka ar ASV vēstnieku un valstij kopumā plašāk jāstrādā pie ASV investīciju palielināšanas Latvijā.

Smiltēns pozitīvi novērtēja, ka AS ir izveidojusies par saliedētu komandu, līderiem, kam uzticoties Latvijas sabiedrība.

Kongresā LRA politiķis Dainis Liepiņš, Smiltēnu gan vārdā nesaucot, kritizēja Saeimas sēdes sasaukšanu naktī un zaudējumu radīšanu ekonomikai caur pēkšņi noteiktu brīvdienu. Smiltēns uz to savā atbildē aicināja kongresu šodien notiekošajās vēlēšanās par partijas priekšsēdētāja amatu izlemt, vai viņš ir par šo rīcību jāsoda.

LRA sanāksmē runu teica arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS), kurš cita starpā norādīja, ka nākamnedēļ vēstulē Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) aicinās veidot reģionālo komiteju, kurā ministrijas sadarbotos reģionālo jautājumu risināšanā.

LRA ir viena no "Apvienoto sarakstu" veidojošajām partijām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu