Medijs: Krievija atradusi neparastu veidu, kā apiet sankcijas un iegūt specializēto tehniku (10)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pret agresorvalsti tika noteiktas ekonomiskās sankcijas. Drīz pēc tam Lielbritāniju pārņēma lauksaimniecības tehnikas zādzību vilnis. Kā izdevās noskaidrot medijiem, zagtā tehnika “uzrodas” Austrumeiropas valstīs, no kurām tā nonāk Krievijā.

Kā vēsta “Politico”, Lielbritānijā aktivizējušās bandas, kas specializējas lauksaimniecības tehnikas zagšanā. Pēc sākotnējās informācijas, visa zagtā tehnika tiek sūtīta uz Austrumeiropu. Nav izslēgts, ka pēc tehnikas nonākšanas Austrumeiropā to iegādājas Krievijas varasiestāžu pārstāvji, kas vairs legāli nevar iegādāties Eiropā lauksaimniecības tehniku.

Lielbritānijas policija apstiprinājusi, ka pašlaik vēl nav pilnībā pierādīta versija, ka Lielbritānijā nozagtā tehnika vēlāk nonāk Krievijā, taču izmeklētājiem ir pieejama informācija, kas liek pamatoti domāt, ka specializētās tehnikas zādzību gadījumi ir pasūtījums no Krievijas.

2023. gada pirmajā ceturksnī vien nozagtās lauksaimniecības tehnikas apjoms Anglijā un Velsā palielinājies par 300%. Tāpat zagļu mērķis ir arī būvniecības tehnika, kā ekskavatori un dārgas GPS iekārtas, kas ļauj fermeriem efektīvāk aprūpēt savus laukus.

Melnajā tirgū par šādām iekārtām tiek maksāti 8 līdz 10 tūkstoši eiro par vienu vienību.

Jāatgādina, ka nesen Krievijas lidsabiedrība “Aeroflot” jau centās apiet sankcijas un atjaunot “Airbus A350” programmatūru. Lai to īstenotu, Krievijai palīdzējusi kāda “draudzīgā” valsts.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu