"Latvijas Loto" koncerna apgrozījums pērn pieaudzis par piektdaļu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas Loto" biroja telpas.
VAS "Latvijas Loto" biroja telpas. Foto: Zane Bitere/LETA

Izložu rīkotāja "Latvijas loto" koncerna apgrozījums pērn bija 79,048 miljoni eiro, kas ir par 21% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 4,2% - līdz 13,248 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv".

Tikmēr pats "Latvijas Loto" pērn strādāja ar 78,999 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 4,3% un bija 13,243 miljoniem eiro.

Kā teikts koncerna finanšu pārskata vadības ziņojumā, 2022.gadā Latvijas Loto koncerns sasniedza vēsturiski augstākos pārdošanas rezultātus. Valsts budžetā nodokļu, nodevu un maksājuma par valsts kapitāla izmantošanu veidā iemaksāti vairāk nekā 19 miljoni eiro.

Vadība norāda, ka pērn valsts mēroga izložu produktu attīstības ietvaros nodrošināta sešu skaitļu izložu, divu skaitļu izložu papildspēļu, 32 momentloteriju un 35 interaktīvo izložu organizēšana.

Momentloteriju produktu portfeļa pilnveidošanas ietvaros pārskata periodā uzsākta četru jaunu momentloteriju pārdošana. Tāpat pērn ieviestas sešas jaunas valsts mēroga interaktīvās izlozes, uzskaita "Latvijas loto" vadība.

"Latvijas loto" koncernā ietilpst arī SIA "Latloto nams".

"Latvijas loto" konsolidētais apgrozījums 2021.gadā bija 65,325 miljoni eiro, bet peļņa - 12,71 miljons eiro. Tikmēr pats "Latvijas loto" 2021.gadā strādāja ar 65,277 miljonu eiro apgrozījumu un 12,692 miljonu eiro peļņu.

"Latvijas loto" reģistrēta 1992.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 1,4 miljoni eiro. "Latvijas loto" pilnībā pieder valstij, un tai vienīgajai ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu