Mālmuižas pili jau atkārtoti nav idevies pārdot izsolē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā izsolē mēģināja pārdot Gulbenes novada Lejasciema pagastā esošo Mālmuižas pili, kuru piedāvāja iegādāties ar 72 720 eiro sākumcenu, tomēr par īpašumu nav veikts neviens solījums, liecina informācija elektronisko izsoļu vietnē "izsoles.ta.gov.lv".

VNĪ valdes loceklis Andris Vārna informēja, ka īpašumam tiks rīkota atkārtota izsole.

Ņemot vērā, ka publiskajam sektoram īpašums vairs nav nepieciešams, VNĪ meklē jaunas īpašuma attīstības iespējas. Vārna pauda pārliecību, ka nekustamā īpašuma iegāde un attīstība joprojām ir nozīmīgs investīciju ieguldījums un iespēja atdzīvināt muižas kompleksa ēkas un sakopt vēsturisku vietu Latvijā.

Informācija par atkārtotu izsoli tiks publicēta interneta vietnē "izsoles.ta.gov.lv".

Mālmuižas pils sastāv no zemes vienības 9,88 hektāru platībā un septiņām būvēm.

Mālmuižas pils platība ir 1414,4 kvadrātmetri, būvei noteikts apgrūtinājums - vietējas nozīmes kultūras pieminekļa teritorija. Šajā īpašumā ietilpst arī dzīvojamā ēka 182,2 kvadrātmetru platībā, saimniecības ēka 324,8 kvadrātmetru platībā, kā arī kūts, pagrabs un citas būves.

Nekustamā īpašuma "Mālmuiža" kadastrālā vērtība 2021.gada 1.janvārī bija 21 348 eiro, tostarp zemes - 6011 eiro, bet būvju - 15 337 eiro.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā izsolē Mālmuižas pils sākumcena bija noteikta 80 800 eiro. Iepriekšējā Mālmuižas pils izsolē noslēdzās 21.aprīlī.

Tāpat ziņots, ka valdība 2021.gada oktobrī nolēma bez atlīdzības pārņemt valsts īpašumā Mālmuižas pili jeb nekustamo īpašumu "Mālmuiža", Gulbenes novada Lejasciema pagastā, kā arī atļāva VNĪ to pārdot izsolē.

Gulbenes novada pašvaldība 2019.gada decembrī nolēma, ka minētais nekustamais īpašums nav nepieciešams pašvaldības autonomo funkciju veikšanai, jo tika nolemts reorganizēt Gulbenes novada bibliotēku, no 2019.gada 30.novembra likvidējot tās struktūrvienību - Lejasciema pagasta Mālu bibliotēku, kas atradās Mālmuižas pilī.

Ņemot vērā, ka VNĪ nav zināmas valsts pārvaldes funkcijas, kuru nodrošināšanai būtu nepieciešams saglabāt nekustamo īpašumu "Mālmuiža" valsts īpašumā, kā arī tas nav nepieciešams VNĪ saimnieciskās darbības veikšanai, valdības rīkojums atļāva VNĪ to pārdot izsolē Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu