Turcijas banka sākusi slēgt Krievijas pilsoņu kontus un norakstīt līdzekļus (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Turcijas banka “Denizbank” ir viena no poplārākajām Krievijas klientu vidū. Tā šonedēļ ieviesusi jaunus nosacījumus krievu klientu apkalpošanai, kas radījis nepatīkamus pārsteigumus daudziem bankas klientiem no Krievijas, vēsta “The Moscow Times”.

Daļa klientu saskārušies ar negaidītu līdzekļu norakstīšanu dažādās valūtās, kā rezultātā daudzi konti ir slēgti. Bankas klienti norādījuši, ka “Denizbank” slēguši kontus, kas faktiski netiek izmantoti, respektīvi – kontus, kuros aktivitāte nav bijusi pēdējos trīs mēnešus, un tur esošā naudas summa nav lielāka par 2000 lirām (gandrīz 100 dolāriem). Arī citi bankas klienti pamanījuši, ka banka sākusi slēgt valūtu kontus neaktīvajiem lietotājiem.

Pēc “Telegram” kanāla “Ranarod” datiem, kādam no tā sekotājiem pazudusi 51 lira un 2,86 dolāri, bet citam – vairāk nekā 22 dolāri. Liru, dolāru un eiro norakstīšana varēja notikt laika posmā no 5. līdz 8. jūnijam. Transakciju kvītīs teikts, ka līdzekļu norakstīšana tiek klasificēta kā “komisijas maksa par konta pārvaldīšanu”. Bankas atbalsta dienests uz zvaniem neatbild, bet “karstās līnijas” operatori atbild, ka nekādi palīdzēt nevar.

2022. gada septembrī “Denizbank” atteicās apkalpot Krievijas maksājumu sistēmas “Mir” kartes. Tas notika pēc tam, kad ASV piedraudēja ar sekundārām sankcijām bankām, kas apkalpo Krievijas maksājumu sistēmas “Mir” kartes. Tāpat arī “Financial Times” vēstīja, ka ASV un Eiropas Savienība pastiprina spiedienu uz Turciju, lai tā ierobežotu vietējo banku iespējas palīdzēt Krievijai apiet sankcijas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu