Mākslīgais intelekts palīdzējis bagātākajiem cilvēkiem pasaulē kļūt vēl bagātākiem

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Pateicoties mākslīgā intelekta (MI) tehnoloģiju bumam, bagātāko cilvēku pasaulē aktīvu apjoms pieaudzis par vairāk nekā 150 miljardiem dolāru, vēsta “Business Insider”.

Izdevums skaidro, ka finanšu tirgos strauji palielinājusies interese par MI valodas rīku “ChatGPT”. Par to liecina fakts, ka labi zināmi investori steidza izpirkt “ChatGPT” veidotāja “OpenAI” akcijas.

Tāpat lielie tehnoloģiju giganti kā “Meta Platforms” un “Nvidia” jau spējuši panākt ievērojamu akciju vērtības pieaugumu, pateicoties MI tehnoloģiju izstrādei. Tāpat palielinājusies arī “Microsoft”, “Google” māteskompānijas “Alphabet” un “Oracle” tirgus vērtība.

“Tas palīdzējis šo kompāniju dibinātājiem, kas 2023. gada sākumā bija jau vieni no bagātākajiem pasaulē, kļūt vēl bagātākiem,” norāda izdevums.

“Meta” akciju vērtība kopš gada sākuma palielinājusies par 134%, pateicoties MI un “efektivitātes gada” pasākumiem, kas paredz izdevumu samazināšanu. Tādējādi “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs spējis kļūt par 57 miljardiem dolāru bagātāks.

“Oracle” dibinātājs Lerijs Elisons šīs nedēļas sākumā pirmo reizi apsteidza Bilu Geitsu bagātāko cilvēku sarakstā, viņa bagātību apjomam pieaugot par 47 miljardiem dolāru. Pats Geitss šogad var lepoties ar 24 miljardu dolāru lielu bagātības pieaugumu.

Ņemot vērā “Bloomberg” miljardieru indeksa informāciju, “Nvidia” dibinātājs Džensens Huans arī spējis palielināt savas bagātības par 24 miljardiem dolāru.

Pēc “Business Insider” aprēķiniem, 2023. gadā bagātāko cilvēku aktīvu apjoms pieaudzis par vairāk nekā 150 miljardiem dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu