"Bolt" skrejriteņi tagad pieejami arī Cēsīs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
No šodienas “Bolt” skrejriteņi pieejami arī Cēsīs
No šodienas “Bolt” skrejriteņi pieejami arī Cēsīs Foto: Publicitātes foto

Eiropas lielākais skrejriteņu operators “Bolt” no šodienas, 21. jūlija, sāk piedāvāt skrejriteņu nomu Cēsīs. Līdz ar šo notikumu, Cēsis kļūst jau par 14. pilsētu Latvijā, kurā ir pieejami nomas skrejriteņi. Skrejriteņu lietošanas zonas Cēsīs ir paplašinātas līdz pat Priekuļiem. Ar drošības un lietošanas ceļvedi jaunie lietotāji tiek aicināti iepazīties “Bolt” mobilajā lietotnē.

Cēsīs un Priekuļos šis ir pirmais “Bolt” pakalpojums, tāpēc skrejriteņa iznomāšanai savam braucienam būs nepieciešams pievienot maksājuma karti. Pirms brauciena uzsākšanas katram braucējam jālejuplādē “Bolt” lietotne un jāpārslēdzas uz skrejriteņu režīmu, nospiežot skrejriteņa ikonu.

Jaunajiem klientiem arī tiek piedāvāts lietotnē iepazīties ar drošības ceļvedi – ekrāna apakšējā joslā jāizvēlas vairoga ikona. “Bolt” lietotnē pārskatāmā veidā iespējams redzēt pieejamos skrejriteņus pilsētā pieejamās zonās un rezervēt to savam braucienam.

Valts Marga, “Bolt” skrejriteņu operāciju speciālists Latvijā: “Priecājamies, ka arī Cēsu iedzīvotājiem un pilsētas viesiem jau šajā vasarā ir iespēja izmantot šo videi draudzīgo pārvietošanās risinājumu. Tāpat kā līdz šim, arī jaunajās pilsētās un apkaimēs būs spēkā ātruma ierobežojumi, un ar aktuālo zonējumu Cēsu pilsētā un Priekuļos aicinām iepazīties mobilajā lietotnē. Aicinām skrejriteņu lietotājus būt apzinīgiem un ievērot visus ceļu satiksmes noteikumus, kā arī nepārkāpt “Bolt” skrejriteņu lietošanas noteikumus.”

Tāpat kā visās pilsētās, kurās pieejami “Bolt” skrejriteņi, arī Cēsīs un Priekuļos ir izstrādāta sava karte ar atļautajām un aizliegtajām zonām, kā arī ar ātruma ierobežojumiem. “Bolt” elektrisko skrejriteņu maksimālais ātrums ierasti ir 25 km/h. Ātruma ierobežojumi līdz 15 km/h ir ieviesti pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu, kā arī parkos un skvēros. Vienlaikus, arī nedēļas nogales naktīs būs spēkā ātruma ierobežojumi no piektdienas uz sestdienu (pl. 22.00-05.00) un no sestdienas uz svētdienu (pl. 22.00-05.00), samazinot ātrumu no 25 km/h līdz 20 km/h. Pārējās nedēļas dienās “Bolt” skrejriteņiem maksimālais atļautais ātrums ir 25 km/h.

“Bolt” aicina lietotājus pirms brauciena uzsākšanas pārliecināties, vai, piemēram, izvēlētajā galamērķī skrejriteni varēs novietot, kā arī, vai brauciena laikā jārēķinās ar samazināta ātruma zonu.

Skrejriteņi jānovieto tā, lai netraucētu citus satiksmes dalībniekus – autovadītājus, gājējus un riteņbraucējus, kā arī neaizšķērsotu veikalu, dzīvojamo ēku, iestāžu ieejas un izejas durvis un vārtus. Vislabāk tos novietot paralēli ietvei vai paralēli ēku sienām. Iedzīvotāji tiek aicināti ziņot par nevietā novietotu skrejriteni, kas ļautu uzņēmuma komandai nekavējoties reaģēt. Ziņot ir iespējams ar lietotnes starpniecību sadaļā “Ziņot par problēmu”, noskenējot uz skrejriteņa drošības uzlīmes esošo QR kodu un pievienojot fotogrāfiju. Iedzīvotājiem ir iespēja arī aizpildīt anketu “Bolt” mājas lapā https://bolt.eu/lv/report-scooter/ vai rakstot uz e-pastu: latvia-rentals@bolt.eu.

Latvijā “Bolt” skrejriteņi sezonāli ir pieejami 14 Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā, Ikšķilē, Tukumā, Jēkabpilī, Cēsīs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu