"Swedbank" palielinās termiņdepozītu likmes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

"Swedbank" no 1.augusta palielinās termiņdepozītu likmes, pavēstīja bankas pārstāvji.

Bankā informē, ka termiņdepozīta likme visiem termiņiem tiks palielināta par 0,25 procentpunktiem, tostarp privātpersonām viena gada termiņam likme sasniegs 3,75%.

Procentu likmes tiks palielinātas gan juridiskajiem klientiem, gan privātpersonām.

"Augošās procentu likmes veicina interesi par noguldījumu iespējām: arvien vairāk cilvēki izlemj nevis turēt naudu norēķinu kontā, bet pelnīt ar to," norāda "Swedbank" Privātpersonu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Karīna Kulberga.

Bankā atzīmē, ka "Swedbank" depozītu likmju palielināšanu regulāri veic kopš pagājušā gada rudens, bet krājrīkam kopš šā gada sākuma. Šobrīd krājrīka gada likme ir 2,2%.

Tāpat bankā norāda, ka aktīvo termiņdepozīta līgumu skaits, salīdzinot ar gada sākumu, ir pieaudzis divas reizes, kamēr noguldījumu apmērs termiņdepozītos kopš gada sākuma ir pieaudzis par 170 miljoniem eiro jeb vairāk nekā trīs reizes. Savukārt krājrīka aktīvo līgumu skaits ir pieaudzis par aptuveni 11 000 jeb 6%, kamēr krājrīka kontu atlikums salīdzinājumā ar gada sākumu ir pieaudzis par 67 miljoniem eiro jeb 14%.

Pēc bankas datiem, visvairāk skaitliski un arī noguldīto summu ziņā termiņdepozītus šogad jūnija beigās izmantoja klienti vecumā virs 65 gadiem, seko klienti vecumā no 51 līdz 64 gadiem, kā arī klienti vecumā no 36 līdz 50 gadiem. Savukārt procentuāli lielākais pieaugums gan summās, gan līgumu skaitā ir klientiem vecuma grupā no 22 līdz 25 gadiem, seko klienti vecumā 26-35 gadi.

Krājrīkā procentuāli lielākais pieaugums gan noguldītajā summā, gan aktīvo līgumu skaitā ir jauniešiem jeb iedzīvotājiem vecumā no 16 līdz 18 gadiem.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu