"Luminor Bank" paaugstina depozītu likmes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Sekojot finanšu tirgus situācijai un pieprasījumam, "Luminor Bank" gan privātpersonām, gan biznesa klientiem paaugstina termiņnoguldījumu likmes noguldījumiem uz trīs, sešiem un 12 mēnešiem, informēja bankas pārstāvji.

Noguldījumiem uz trīs mēnešiem tā paaugstināta līdz 2,75%, noguldījumiem uz sešiem mēnešiem - līdz 3%, bet noguldījumiem uz 12 mēnešiem - līdz 3,8%.

Termiņnoguldījumiem uz deviņiem mēnešiem likme ir 3%, uz diviem gadiem - 2,5%, bet uz trīs un pieciem gadiem - 2%.

"Luminor Bank" biznesa attīstības vadītāja Jekaterina Ziniča skaidro, ka iedzīvotāju interese par termiņnoguldījumiem kopš pagājušā gada rudens ir ievērojami augusi. Bankas novērojumi liecina, ka šī gada otrajā ceturksnī noslēgto līgumu skaits un noguldījumu apjoms, salīdzinot ar pirmo ceturksni, ir dubultojies. Aptuveni 75% klientu izvēlas līdzekļus noguldīt uz vienu gadu, tāpēc šim termiņam nodrošināta visaugstākā procentu likme.

Jau ziņots, ka 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu