Rēzekne plāno samazināt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rēzeknes simbols - Latgales atbrīvošanas piemineklis "Vienoti Latvijai" (Latgales Māra).
Rēzeknes simbols - Latgales atbrīvošanas piemineklis "Vienoti Latvijai" (Latgales Māra). Foto: Ieva Čīka/LETA

Finanšu grūtībās nonākusī Rēzekne plāno samazināt braukšanas maksas atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā, liecina sagatavotais saistošo noteikumu projekts.

Saistošo noteikumu projekts paredz, ka ar "Rēzeknieša karti" bez maksas Rēzeknes sabiedriskajā transportā no 1.septembra varēs braukt Rēzeknē deklarētās personas no daudzbērnu ģimenēm.

Braukšanas maksas atvieglojumi vairs nav paredzēti personām, kuru apgādībā ir bērni līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vai līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja tie turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai augstskolu pilna laika studiju programmā, pausts noteikumu skaidrojošajā daļā.

Izslēgts punkts, ar kuru līdz šim bija noteikts, ka bez maksas lietot sabiedrisko transportu var personas, kuru mēneša vidējie ienākumi pēdējos 12 mēnešos nepārsniedz 90% no Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētā valstī strādājošo pagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēra (bruto).

Rēzeknieša karti ("Rēzeknes pilsētas skolēna apliecība") iegādāties un braukt ar atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā saskaņā ar noteikumu grozījumiem joprojām būs tiesības bērniem-bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, pilsētas teritorijas bērnu aprūpes institūcijās esošajiem bērniem līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vai līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja tie turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai augstskolu pilna laika studiju programmā, bet tikai, uzrādot apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai, ko izsniegusi Labklājības ministrija.

Tāpat braukt ar atvieglojumiem būs tiesības pirmsskolas vecuma bērniem, personām, kuras mācās vispārējās, profesionālās izglītības iestādēs, kā arī augstskolās un koledžās un kuru dzīvesvieta ir deklarēta Rēzeknē.

Vairs nav paredzēta 50% atlaide Rēzeknes pilsētas vispārējās izglītības iestāžu 1.-12. klašu skolēniem, kuru dzīvesvieta nav deklarēta Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.

Atvieglojumu pārskatīšana provizoriski samazinās sabiedriskajā transportā pārvadāto pasažieru skaitu, palielinot sabiedriskā transporta ieņēmumus un efektīvāku izmantošanu, domā izmaiņu autori.

Noteikumi stāsies spēkā ar 1.septembri.

Kā TVNET jau vēstīja, saistībā ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības finansiālajām grūtībām, budžetā konstatējot 3,9 miljonu eiro trūkumu, pašvaldībā tiek meklētas iespējas samazināt budžeta izdevumus. Izskanējuši priekšlikumi samazināt darbinieku skaitu pašvaldībā un mazināt sociālo atbalstu iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu