Butāns: Svarīgi, lai VID vada kāds, kurš strādājis privātajā sektorā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedrs Artūrs Butāns piedalās Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē, kurā konceptuāli skata valsts 2023. gada budžeta likumprojektu.
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedrs Artūrs Butāns piedalās Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē, kurā konceptuāli skata valsts 2023. gada budžeta likumprojektu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nākamajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoram jābūt ar pieredzi uzņēmējdarbībā, pauda Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas priekšsēdētājs Artūrs Butāns (NA).

Viņa ieskatā, ir svarīgi, lai VID vada kāds, kurš strādājis privātajā sektorā un izprot pakalpojuma saņēmēja pusi, kas ir VID ikdienas klients.

Tāpat nākamajam VID vadītājam jābūt ar nevainojamu reputāciju, uzsvēra Butāns, norādot, ka ģenerāldirektora darbs būtu arī uzlabot dienesta reputāciju, jo tā uzticamības reitings esot krities.

Politiķis sacīja, ka esot Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas vadītajām ikdienā sanāk komunicēt ar uzņēmējiem, tāpēc jautājums par nākamo VID ģenerāldirektoru esot aktuāls.

Jau ziņots, valdība pagājušajā nedēļā nolēma nepagarināt VID ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes pilnvaru termiņu, un izbeigt darba attiecības attiecīgajā amatā no 2024.gada 12.februāra.

Pēc valdības lēmuma Finanšu ministrija (FM) sadarbībā ar Valsts kanceleju sāks jauna VID ģenerāldirektora atlases procesu. FM pārstāvji skaidroja, ka iespējams ir gan atklāts konkurss uz šo amatu, gan kāda ierēdņa rotācija valsts civildienesta ietvaros.

FM ir saņemts Jaunzemes 2023.gada 28.jūlija iesniegums, kurā viņa informē, ka amata pilnvaru termiņš VID ģenerāldirektora amatā viņai beidzas 2024.gada 11.februārī un no šī datuma viņa vēlas izbeigt valsts civildienesta attiecības attiecīgajā amatā.

Izvērtējot VID attīstības stratēģijas 2020.-2022.gadam stratēģisko rezultatīvo rādītāju izpildi 2020.-2022.gadā, FM konstatējusi, ka daļa rezultatīvo rādītāju netika sasniegti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu