Grieķijā plosās savvaļas ugunsgrēki (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DIMITRIS ALEXOUDIS / EPA / Scanpix

Grieķijā pirmdien izcēlies jauns plašs savvaļas ugunsgrēks Beotijas reģionā, aptuveni 100 kilometrus uz ziemeļiem no Atēnām.

Civilās aizsardzības iestādes brīdinājušas arī par ārkārtēju ugunsbīstamību reģionā ap Atēnām un citās Grieķijas dienvidu daļās.

Cilvēkiem pludmalē un divās kopienās, kas atrodas netālu no ugunsgrēka izcelsmes vietas, šodien tika dots rīkojums evakuēties. Ar liesmām cīnās vismaz 56 ugunsdzēsēji un tiek izmantotas četras lidmašīnas, ziņu aģentūrai AFP pastāstīja kāda ugunsdzēsības dienesta amatpersona.

Arī Grieķijas ziemeļaustrumos netālu no ostas pilsētas Aleksandrupoles jau trešo dienu nekontrolēti plosās ugunsgrēki. Ugunsdzēsēju komandas ir izvietotas vairākās frontēs un cenšas apturēt ugunsgrēku virzību uz Dadijas nacionālo parku, kam pērn ugunsgrēki nodarīja ievērojamus postījumus.

Ar šiem ugunsgrēkiem cīnās vairāk nekā 200 ugunsdzēsēju, tiek izmantotas lidmašīnas, kā arī brīvprātīgo un policijas palīdzība. Septiņi ugunsdzēsēji un viens brīvprātīgais guvuši ievainojumus un nogādāti slimnīcā, atklāja amatpersona.

Nedēļas nogalē evakuētas 12 apdzīvotās vietas, un civilās aizsardzības iestādes aicinājušas iedzīvotājus dūmu dēļ palikt telpās. Apgabalā ir oficiāli izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Meteorologi prognozē, ka ļoti karsti un sausi laikapstākļi, kas palielina ugunsgrēku risku, saglabāsies līdz piektdienai.

Pagājušajā mēnesī ugunsgrēka dēļ no Rodas salas nācās evakuēt aptuveni 20 000 cilvēku, galvenokārt tūristus. Salas dienvidos desmit dienu laikā izdega gandrīz 17 770 hektāru liela platība.

Pagājušā mēneša beigās Grieķiju piemeklēja jūlijā vēl nepieredzēts karstuma vilnis. Daudzviet gaisa temperatūra pārsniedza 40 grādus pēc Celsija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu