Beļģija uz laiku aptur patvēruma piešķiršanu neprecētiem vīriešiem (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Beļģijas valdība otrdien paziņoja, ka uz laiku aptur patvēruma piešķiršanu neprecētiem vīriešiem, norādot uz mājokļu trūkumu patvēruma meklētāju izmitināšanai.

Beļģija saskaras ar akūtu patvēruma sistēmas krīzi, jo no pērnā gada ir strauji pieaudzis valstī ierodošos patvēruma meklētāju skaits.

Paziņojot par patvēruma piešķiršanas neprecētiem vīriešiem apturēšanu, valsts sekretāre patvēruma un migrācijas lietās Nikola de Mora sacīja, ka Beļģija gaida "ģimeņu un bērnu augošu pieplūdumu".

"Pēdējās dienās ir krasi pieaudzis ģimeņu ar bērniem skaits, kas meklē patvērumu," sacīja de Mora, kas ir flāmu kristīgā demokrāte.

"Es gribu pilnīgi novērst to, ka bērni ziemā nonāktu uz ielas," viņa piebilda.

De Mora arī norādīja, ka Beļģija uzņem nesamērīgi daudz migrantu salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības valstīm.

"Mūsu valsts ilgu laiku ir darījusi vairāk par savu taisnīgo daļu. Tas vairs nevar turpināties, jo šogad Beļģijā ir reģistrēti 19 000 patvēruma meklētāju salīdzinājumā ar 1500 patvēruma meklētājiem Portugālē - valstī, kuras iedzīvotāju skaits ir līdzīgs kā Beļģijai," sacīja valsts sekretāre.

De Mora arī norādīja uz Zviedriju kā vēl vienu valsti, kur reģistrēti "ļoti maz patvēruma pieteikumu", un sacīja, ka migrācijas spiediens uz Eiropu kopumā šogad ir pieaudzis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu