Plānots paplašināt "Latvijas pasta" valdi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas pasts" jaunā vadītāja Beāte Krauze-Čebotare
VAS "Latvijas pasts" jaunā vadītāja Beāte Krauze-Čebotare Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas pasts" valdi plānots paplašināt līdz pieciem valdes locekļiem, informē kompānijas pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka "Latvijas pasta" padome drīzumā plāno izsludināt konkursu valdes paplašināšanai, papildus izraugoties piekto valdes locekli ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā.

""Latvijas pasta" vadības komandas stiprināšana noris, orientējoties uz ambiciozo uzņēmuma nākotnes attīstības stratēģiju, kas paredz ievērojamas pārmaiņas sūtījumu piegādē, tranzīta un finanšu pakalpojumu biznesa jomā, pakalpojumu pieejamībā. Lai šīs ieceres īstenotu, spēcīga vadības komanda ir īpaši būtiska," pauda kompānijā.

Vienlaikus kompānijā norādīja, ka atbilstoši "Latvijas pasta" padomes lēmumam kompāniju šobrīd vada galvenā izpilddirektore Beāte Krauze-Čebotare.

Tāpat kompānijā skaidroja, ka Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likums nosaka, ka valdes locekli, tostarp valdes priekšsēdētāju var ievēlēt amatā bez publiska kandidātu atlases procesa, ja valdes locekļa vai valdes priekšsēdētāja kandidātu nav iespējams nominēt termiņā, kas nodrošinātu kapitālsabiedrības institūcijas rīcībspēju.

"Pēc noteikto juridisko procedūru sakārtošanas par valdes priekšsēdētāju plānots ievēlēt Krauzi-Čebotari," minēja kompānijas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka darbu "Latvijas pasta" valdē 23.augustā atstāja valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns, kā arī darbu kompānijas valdē augustā atstāja Gusts Muzikants, kurš no 24.augusta, pēc "Firmas.lv" datiem, iecelts par sūtījumu piegādes uzņēmuma SIA "Omniva" vienīgo valdes locekli.

Tādējādi šobrīd "Latvijas pasta" valdē strādā Andris Puriņš, kurš ir valdes loceklis ar atbildību finanšu vadības jomā un galvenais finanšu pārvaldes direktors (CFO), kā arī Kristaps Krūmiņš, kurš ir valdes loceklis ar atbildību operacionālās darbības vadības jomā un biznesa operacionālās vadības direktors (COO). Puriņš un Krūmiņš kompānijas valdē iecelti uz pieciem gadiem no 2023.gada 9.janvāra.

Vienlaikus kompānijas valdes locekļa un biznesa attīstības pārvaldes direktora pienākumus turpmāk pildīs Jānis Kūliņš.

Atbilstoši "Latvijas pasta" statūtiem kompānijas valdē šobrīd ir četri locekļi.

Tāpat ziņots, ka Krauze-Čebotare iepriekš bija "Omniva" vienīgā valdes locekle.

"Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2700 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu