Rinkēvičs piedalīsies Trīs jūru iniciatīvas samitā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 6. septembrī un 7. septembrī piedalīsies Trīs jūru iniciatīvas samitā un Biznesa forumā, kas norisināsies Bukarestē, Rumānijā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Trīs jūru iniciatīva ir politiski iedvesmota, komerciāli virzīta platforma savienojamības uzlabošanai starp 12 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kas atrodas starp Baltijas, Adrijas un Melnajām jūrām.

Trīs jūru iniciatīva radās kopīgas intereses dēļ, lai attīstītu transporta, enerģētikas un digitālās infrastruktūras savienojumus uz ES ziemeļu-dienvidu ass.

Lai uzlabotu reģionu savienojamību un paātrinātu ieguldījumus reģionu infrastruktūras projektos, 2019.gadā tika izveidots Trīs jūru iniciatīvas Investīciju fonds.

Rumānijas prezidents Klauss Johanniss norāda, ka valsts uzņēmās uzdevumu organizēt Trīs jūru iniciatīvas samitu izšķirošā posmā, lai atkārtoti apstiprinātu Trīs jūru iniciatīvu kā politisku platformu stratēģisku infrastruktūras starpsavienojumu projektu un ieguldījumu veicināšanai reģionā, tādējādi īstenojot Trīs jūru iniciatīvas mērķus - attīstīt iesaistīto valstu ekonomiku, veicināt konverģenci ar pārējo ES un transatlantisko partnerību.

"Trīs jūru iniciatīvai ir jāreaģē uz nepieciešamību definēt attiecības ar kaimiņvalsti Krieviju brutālā kara pret Ukrainu ietekmē. Mūsu dienaskārtības pamatprincipi izriet no pārliecības, ka "kopā mēs esam stiprāki", un tāds ir Bukarestes samita gars," uzsver Johanniss.

Trīs jūru iniciatīvas dalībvalstis ir Austrija, Bulgārija, Horvātija, Čehija, Igaunija, Ungārija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija un Slovēnija. Savukārt iniciatīvas stratēģiskie partneri ir ASV, Vācija un Eiropas Komisija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu