Apgabaltiesa patur spēkā 21 gada cietumsodu par mēģinājumu izvarot pusaudzi Salaspilī (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izvarošana, izvarotājs
Izvarošana, izvarotājs Foto: Shutterstock

Rīgas apgabaltiesa pirmdien, 4. septembrī atstāja negrozītu Rīgas rajona tiesas pērnā gada spriedumu, ar kuru vīrietim par mēģinājumu Salaspilī izvarot 16 gadu vecumu nesasniegušu meiteni piespriests cietumsods uz 20 gadiem un 11 mēnešiem un probācijas uzraudzība uz pieciem gadiem, informēja tiesa.

Apgabaltiesas lēmums ir pārsūdzams kasācijas kārtībā pēc pilna nolēmuma sastādīšanas. Par pilna nolēmuma pieejamības dienu noteikts 18.septembris.

Jau vēstīs, ka 2022.gada augusta nogalē Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš izdarīja dzimumakta mēģinājumu, kā arī orālu un anālu aktu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis alkohola reibumā meža masīvā Salaspilī nolēmis izvarot kādu meiteni, zinot, ka cietusī nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Iecere no apsūdzētā neatkarīgu iemeslu dēļ neizdevās, jo neesot iestājusies erekcija.

Tomēr uzbrucējs pret cietušās gribu, pielietojot vardarbību un draudus, izdarījis "ne mazāk kā astoņus orālus aktus un vienu anālu aktu".

Apsūdzētais iepriekš krimināli sodīts divas reizes, tostarp par izvarošanu un seksuālu vardarbību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu