Spriež par ES palīdzību plūdu skartajai Bulgārijai un Grieķijai

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Parlamenta viceprezidente Katarina Bārlija aicina sniegt Eiropas Savienības (ES) palīdzību Bulgārijai un Grieķijai, kuras ir smagi skārušas nesenās vētras ar cilvēku upuriem, ceturtdien ziņoja Vācijas mediju grupa "Redaktionsnetzwerk Deutschland".

Bārlija ceturtdien publicētos izteikumos šai mediju grupai sacīja, ka ES Solidaritātes fondu vajadzētu izmantot atjaunošanas darbiem līdzīgi kā pēc iepriekš notikušām dabas katastrofām citās ES dalībvalstīs.

Būtu kļūda uzskatīt, ka šīs vētras ir tikai parastas dabas parādības, sacīja Bārlija, kas ir politiķe no Vācijas valdošās Sociāldemokrātiskās partijas (SPD).

Manfrēds Vēbers, kurš vada Eiroparlamenta lielāko politisko grupu - Eiropas Tautas partiju (EPP), pieprasīja piešķirt vairāk naudas Eiropas civilajai aizsardzībai.

"Mainīgie laikapstākļi izaicina visas mūsu valstis ieguldīt vairāk līdzekļu, lai piemērotos klimatam, un mūsu ārkārtas dienestos," sacīja Vēbers.

"Tāpat kā ES atbalstīja Vāciju ar vairāk nekā 600 miljoniem eiro pēc 2021.gada plūdiem, tā atbalstīs jebkuru valsti, kas ir ekstrēmu laikapstākļu upuris," teica Vēbers.

Spēcīgas lietusgāzes pēdējo dienu laikā ir izraisījušas smagus plūdus ES dalībvalstīs Grieķijā un Bulgārijā, kā arī to kaimiņvalstī Turcijā. Stihija šajās trīs valstīs līdz šim prasījusi vismaz 14 cilvēku dzīvības. Vissmagāk cietusi ir Grieķijas centrālā daļa. Ir nodarīti ievērojami bojājumi ceļiem un tiltiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu