Labklājības ministra amata kandidāts: Nozarē nevar izdalīt tikai vienu vai divus jautājumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uldis Augulis
Uldis Augulis Foto: Paula Čurkste/LETA

Labklājības ministra amatam trešo reizi nominētais Uldis Augulis (ZZS) norāda, ka viņam labklājības nozarē prioritāras ir visas jomas.

Kā izteicās politiķis, nozarē nav vienas aktuālākās problēmas, tās jāskata pilnā spektrā, un nevar izdalīt tikai vienu vai divus jautājumus. Būtiska ir gan bērnu tiesību aizsardzība, gan demogrāfija, gan pirmspensijas iedzīvotāju nodarbinātība, pensiju līmenis, īpaši jautājumi saistībā ar 2.pensiju līmeni, un citi.

Runājot par Ministra biroja izveidi, Augulis sacīja, ka viņam ir idejas par tā sastāvu, taču plašāk komentēt atteicās.

Viņš uzskata, ka labklājības nozare ir tik plaša, ka, visticamāk, kļūstot par ministru, viņš noliks Saeimas deputāta mandātu, jo "savienot divus amatus ir diezgan sarežģīti, ja gribi kaut ko izdarīt vienā nozarē."

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Augulis dzimis 1972.gada 16.martā Dobelē.

1990.gadā viņš absolvēja Jaunpils vidusskolu, bet 2003.gadā ieguvis finanšu vadītāja grādu Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē.

Augulis ir kandidējis Dobeles rajona Bērzes pagasta padomes vēlēšanās no Latvijas Zemnieku savienības saraksta, bijis Latvijas Pašvaldību savienības domes loceklis, Latvijas Pagastu apvienības valdes loceklis, Latvijas pārstāvis ES Reģionu komitejā, Bērzes pagasta padomes priekšsēdētājs, SIA "Dobeles autobusu parks" padomes priekšsēdētājs.

No 2007.gada līdz 2008.gadam viņš ir bijis Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs, savukārt jau pēc gada iecelts par labklājības ministru Valda Dombrovska valdībā. Tomēr pēc gada, 2010.gadā, Augulis kandidējis 10.Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta, ticis izvirzīts izvirzīts satiksmes ministra amatam un ticis arī iecelts par to.

2014.gadā Augulis tika atkārtoti apstiprināts par labklājības ministru 12.Saeimā Laimdotas Straujumas vadībā, bet 2016.gadā atstājis amatu sakarā ar Ministru kabineta demisiju. Šajā pašā gadā viņš tika atkārtoti apstiprināts Satiksmes ministra amatā, bet nu jau Māra Kučinska valdībā.

2022.gadā Augulis kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās ZZS sarakstā un tika ievēlēts.

Augulis kandidē uz labklājības ministra amatu topošajā Evikas Siliņas (JV) valdībā. Līdz šim labklājības ministre bijusi Siliņa, kura tagad plāno kļūt par premjeri. Balsojums par valdības apstiprināšanu Saeimā paredzēts piektdien, 15.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu