Krievijā notiesā stāvoklī esošu sievieti par izvairīšanos no militārā dienesta (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijā pirmo reizi notiesāta sieviete par izvairīšanos no dienesta mobilizācijas laikā. Tiesa neuzskatīja par vainu mīkstinošu apstākli to, ka apsūdzētā sieviete ir stāvoklī, ziņo Krievijas laikraksts “Kommersant”.

Vladikaukāzas garnizona kara tiesa secinājusi, ka jefreitore Madina Kabalojeva apzināti nav ieradusies dienesta vietā Krievijā izsludinātās mobilizācijas laikā.

Kabalojevai bijusi rekomendācija par atbrīvošanu no dienesta saistībā ar to, ka viņa ir stāvoklī un to, ka viņai ir vēl viens mazgadīgs bērns. Šo rekomendāciju izsniegusi viņas armijas daļas medicīnas rota.

Tomēr Kabalojeva pēc mobilizācijas izsludināšanas nav ieradusies pie priekšniecības. Tieši tāpēc pret viņu ierosināta krimināllieta.

Sieviete tiesā atzina, ka nav ieradusies dienesta vietā, tomēr viņa bijusi pārliecināta, ka medicīniskās rotas pārstāvji būs informējusi komandierus par viņas stāvokli.

Prokuratūra gan uzstāja, ka sieviete no dienesta nav atvaļinājusies un turpinājusi izmantot dažādus atvieglojumus, kas viņai pienācās kā militārpersonai.

Tiesa Kabalojevai piesprieda sešu gadu cietumsodu vispārējā režīma kolonijā

Tomēr, ņemot vērā to, ka apsūdzētajai ir nepilngadīgs bērns, atlika soda izpildi līdz 2032.gadam.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu