Masks apsver iespēju X padarīt par maksas pakalpojumu (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Īlons Masks ierosinājis, ka visiem platformas X (agrāk “Twitter”) lietotājiem varētu būt jāmaksā par piekļuvi sociālajam tīklam. Sarunā ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu miljardieris norādījis, ka maksas sistēmas ieviešana ir vienīgais veids, kā risināt problēmas ar viltus profiliem, vēsta BBC.

"Mēs varētu pāriet uz mazāku ikmēneša maksu par sistēmas izmantošanu," sacīja “Tesla” un “SpaceX” vadītājs Masks. Uzņēmums gan vēl nav sniedzis oficiālu paziņojumu par Maska izteikumiem.

Pagaidām arī nav skaidrs, vai tas bijis vienkāršs neoficiāls komentārs vai arī Maska signāls par jauniem plāniem, kas vēl nav paziņoti. Masks jau ilgāku laiku ir teicis, ka viņa galvenais piedāvātais risinājums cīņā pret automatizētiem un viltus profiliem sociālajā tīklā ir maksa par verifikāciju.

Pagājušajā gadā pārņemot “Twitter” un pārdēvējot to par X, Masks centies ierosināt lietotājiem maksāt par platformas pakalpojumiem. Maksas abonentiem ir piešķirts vairāk funkciju, piemēram, garāki ieraksti. Pašlaik visi lietotāji joprojām var bez maksas izmantot X.

Masks uzsver, ka viņa galvenais mērķis ir pārliecināt lietotājus, ka “maksāt par X pakalpojumiem nozīmēs uzvaru cīņā pret botiem un viltus profiliem”.

“X Premium” ASV pašlaik izmaksā astoņus dolārus mēnesī. Cena atšķiras atkarībā no valsts, kurā lietotājs reģistrēts.

Bagātākais cilvēks pasaulē pašlaik izskata iespēju noteikt zemāku abonentmaksu lietotājiem.

"Mēs patiešām strādājam pie zemākām pakalpojumu cenām. Mēs vēlamies, lai tā būtu tikai simboliska samaksa," viņš sacīja.

"Tas ir nozīmīgs diskusijas jautājums, bet manā skatījumā tas ir vienīgais aizsardzības līdzeklis pret lielu robotu un viltus profilu armiju," piebilda Masks.

Pastāv gan risks, ka, ieviešot maksas piekļuves sistēmu, X var zaudēt lielu daļu no saviem lietotājiem, kas savukārt var vēl vairāk ietekmēt reklāmas ienākumus, kas jau pašlaik ir ievērojami samazinājušies.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu