Tukuma novadā apkures tarifi atšķiras pat divkārt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Tukuma novada dažādās vietās, sākot sezonu, apkures tarifi atšķiras pat divkārt, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

"Tukuma siltums", kas apgādā ar siltumenerģiju Tukumu, Degoli, Džūksti, Pūri, Sēmi Slampi, Tumi, Raudu, Lapmežciemu, apkures sezonu sāk ar tarifu 69,27 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir zemākais novadā un saskaņā ar pašvaldības apkopoto informāciju arī viens no zemākajiem Latvijā. Tikmēr Jauntukumā noteiktais šī uzņēmuma tarifs ir 91,64 eiro par MWh.

Kandavā, Vēnē un Zantē siltumapgādi veic SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi", kuras tarifs ir 87,72 eiro par MWh.

SIA "Jaunpils KS" apgādā ar situmenerģiju Zītaru iedzīvotājus, kuriem noteiktais siltuma tarifs ir 101,75 eiro par MWh, Levestē tarifs ir 53,92 eiro par MWh, bet vairākām autonomajām katlu mājām noteikts tarifs 87,29 eiro par MWh.

Milzkalnē siltumu iedzīvotājiem piegādā SIA "Šlokenbeka", kuras tarifs noteikts 106,13 eiro par MWh, kas ir lielākais tarfis novadā, bet Smārdē, kur to veic Smārdes pagasta pārvalde, siltuma tarifs ir 76,51 eiro par MWh.

Jauno apkures sezonu gandrīz visur Tukuma novadā sāks ar mazāku siltumenerģijas tarifu nekā pērn, kas galvenokārt ir saistīts ar kurināmās šķeldas izmaksu samazinājumu, pauž pašvaldībā. Tikai Smārdes pagastā šogad ir apkures tarifa pieaugums, jo iepriekšējā sezonā netika iepirkta malka.

Tukuma novadā SIA "Tukuma siltums" un "Kandavas komunālie pakalpojumu" apkures tarifu pirms tā stāšanās spēkā izvērtē un apstiprina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, savukārt pārējo siltuma ražotāju apkures tarifus, ja to izmaiņas ir mazākas par 10%, pēc tāda paša principa apstiprina Tukuma novada dome.

Kārtība, kādā pieslēdz apkuri, ir tāda pati kā pērn - iedzīvotājiem ir jāinformē nama pārvaldnieks par vēlmi ēkā uzsākt apkures sezonu. Pašvaldībā informē, ka vienotu rīkojumu par apkures sezonas uzsākšanu neizdos.

Ar centralizēto siltumapgādi Tukuma novadā tiek nodrošināti vidēji 60% iedzīvotāju, ko 15 apdzīvotās vietās nodrošina 25 katlu mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu