Šteinbuka: Atbalsta sniegšana kredītņēmējiem varētu radīt relatīvi bīstamu precedentu

CopyLinkedIn Draugiem X
Eiro centu monētas.
Eiro centu monētas. Foto: Zane Bitere/LETA

"Atbalsta sniegšana kredītņēmējiem varētu radīt relatīvi bīstamu precedentu, jo mēs tomēr dzīvojam tirgus ekonomikā. Šodien mēs sāksim regulēt kredītlikmes, bet rīt varbūt mums sagribēsies regulēt cenas," Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka.

Šteinbuka sacīja, ka šajā situācijā jārīkojas ļoti piesardzīgi, un atbalstam ir jābūt mērķētam un definētam.

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks sacīja, ka banku rīcība līdz šim ir bijusi samērā negribīga un kūtra, lai rīkotos sociāli atbildīgi. "Manuprāt, valstij ir [jārīkojas] un Latvijas Banka arī atbalsta iespēju rīkoties divos virzienos. Pirmkārt, banku peļņa, otrkārt, atbalsts kredītņēmējiem - tam ir jābūt pārdomātam risinājumam, lai tas būtu sabiedrības interesēs," uzsvēra Kazāks.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pagājušajā trešdien aicināja Finanšu ministriju kopā ar darba grupu līdz nākamajai otrdienai, 3.oktobrim, sagatavot likumprojektu hipotekāro kredītu ņēmēju aizsardzībai, komisijas sēdē paziņoja tās vadītājs Jānis Reirs.

Komisijas vadītāja ieskatā labākais risinājums būtu atsevišķs likums ar dažiem pantiem nevis, piemēram, grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā vai Kredītiestāžu likumā. Šādu risinājumu atbalstīja arī FM un Saeimas Juridiskais birojs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu