ASV iznīcinātāji Sīrijā notriekuši Turcijas dronu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Sīrijas pilsēta Areha ceturtdien, 2023. gada 5. oktobrī
Sīrijas pilsēta Areha ceturtdien, 2023. gada 5. oktobrī Foto: Ghaith Alsayed/AP

ASV iznīcinātāji ceturtdien Sīrijā notriekuši NATO sabiedrotās Turcijas lidrobotu, kas tika atzīts par potenciālu draudu ASV spēkiem Sīrijā, paziņojis Pentagons.

Turcija kopš svētdienas terorakta Ankarā veic uzlidojumus kurdu mērķiem Sīrijas ziemeļaustrumos. Atbildību par teroraktu Ankarā uzņēmās "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK), kuru Turcija un tās Rietumu sabiedrotie uzskata par teroristu grupējumu.

ASV spēki ceturtdienas rītā novēroja lidrobotus, kas Sīrijas ziemeļaustrumos veica gaisa uzlidojumus. No tiem daži ielidoja "ierobežotas darbības zonā" netālu no Hasakas, aptuveni kilometru no amerikāņu karavīru atrašanās vietas.

Dažas stundas vēlāk turku lidrobots atgriezās "ierobežotas darbības zonā" un lidoja ASV spēku virzienā, žurnālistiem paziņoja Pentagona preses pārstāvis. 

"ASV komandieri novērtēja, ka bezpilota lidaparāts, kas tagad atradās mazāk nekā puskilometra attālumā no ASV spēkiem, ir potenciāls drauds, un ASV iznīcinātāji F-16 pēc tam pašaizsardzības nolūkos notrieca bezpilota lidaparātu," paziņoja Pentagona preses pārstāvis.

ASV ir izvietojušas Sīrijā aptuveni 900 karavīru, kas starptautiskas koalīcijas ietvaros cīnās pret teroristu grupējumu "Islāma valsts" un bieži veic reidus, kuru mērķis ir džihādisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu