Starptautiskajā pārtikas izstādē Vācijā Latviju pārstāvēs 47 uzņēmumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Vācijā starptautiskajā pārtikas izstādē "Anuga 2023" Latviju pārstāvēs 47 pārtikas uzņēmumi, informē Agroresursu un ekonomikas institūtā (AREI).

Kā norāda AREI pārstāvji, septiņos Latvijas kopstendos kopā piedalīsies 49 dalībnieki, tostarp SIA "Dimdiņi" un AS "Orkla Latvija" pārstāvēs savu produkciju divos dažādos tematiskajos stendos.

Stendu kopējā platība ir 754,75 kvadrātmetri.

AREI pārstāvji gan piebilst, ka visiem interesentiem vietas kopstendos nepietika un ir uzņēmumi, kuri piedalās izstādē arī patstāvīgi.

No dzērienu ražotājiem izstādē piedalīsies SIA "Cido grupa", SIA "Markol", SIA "The sip", SIA "Valmiermuižas alus", SIA "Stelpes MW", SIA "Tālava", SIA "Ilgezeem" un "Dimdiņi".

Maizes un konditorejas izstrādājumu produktus prezentēs SIA "Lāči", SIA "Kārumu fabrika", "Orkla Latvija" ar zīmolu "Laima", SIA "Cannelle Bakery" un SIA "I.S.D.".

Gaļas paviljonā Latviju pārstāvēs SIA "Salas zivis", AS "Lido", SIA "Forevers", SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne" un SIA "Gaļas nams Ādaži".

No piena pārstrādātājiem izstādē piedalīsies AS "Jaunpils pienotava", AS "Balticovo", AS "Tukuma piens", AS "Cesvaines piens", SIA "Top food" un AS "Smiltenes piens".

Bioloģiskos pārtikas produktus prezentēs SIA "Smartfoody", SIA "Lat eko food", SIA "Rāmkalni Nordeco", SIA "Felici", SIA "Keefa" un SIA "Milzu!".

Savukārt gardēžu kategorijā tiks prezentēti produkti no SIA "Very berry", SIA "Baltās naktis", SIA "Prot", "Orkla Latvija" zīmola "Spilva", "Dimdiņi", SIA "Pērnes L", SIA "Futurus Food", SIA "Otaņķu Dzirnavnieks", SIA "Baltic Seaberry"

Svaigo un atdzesēto ēdienu kategorijā ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) projekta atbalstu piedalīsies 10 zivju pārstrādes uzņēmumi 260 kvadrātmetru platībā - SIA "Līcis -93", SIA "Karavela", AS "Ventspils zivju konservu kombināts", SIA "Unda", AS "Brīvais vilnis", SIA "Banga", SIA "Verģi", SIA "Atlantika International", SIA "Sudrablīnis" un SIA "Royal Nordic".

Institūtā atgādina, ka Zemkopības ministrija atbalsta Latvijas ražotājus, sedzot kopstenda dizaina un būvēšanas izmaksas, kā arī produktu paraugu transportēšanas izdevumus, kopumā 494,75 kvadrātmetru platībā.

AREI atzīmē, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo reizi, kad 2021.gadā sešos paviljonos piedalījās 24 uzņēmumi un aizņēma 316,5 kvadrātmetru platību, šogad ir gan divas reizes lielākas platības, gan lielāka interese no ražotājiem.

Vienlaikus arī izstāžu organizatoru stenda platību maksas un celtniecības izmaksas ir krietni dubultojušās, atzīst institūtā.

Izstāde sāksies 7.oktobrī. Tā notiek katru otro gadu Ķelnē, Vācijā. Izstādes laikā tiek organizēts arī pārtikas nozares inovāciju konkurss, kā arī informatīvi semināri par attīstības tendencēm pasaules pārtikas tirgū.

AREI ir Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes pārraudzīta iestāde. Institūtu izveidoja Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūta, Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūta, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta un Latvijas Valsts augļkopības institūta reorganizācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu