"Lidl" gatavojas Latvijā atvērt vēl četrus veikalus; meklē darbiniekus (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Lidl" veikals Sarkandaugavā
"Lidl" veikals Sarkandaugavā Foto: SIA LIDL Latvija

Mazumtirdzniecības tīkls "Lidl" plāno atvērt četrus jaunus veikalus Latvijā, ziņu mediju TVNET informēja uzņēmumā. 

Divi no jaunajiem veikaliem atradīsies Rīgā – viens Ķengaragā un viens Krasta ielā –, tāpat jaunu veikalu plānots atvērt Siguldā (Vidzemes šoseja 4a) un Jelgavā (Dobeles šoseja 47).

Pašlaik šie veikali vēl ir būvniecības stadijā. Uzņēmumā apliecina, ka "līdz jauno veikalu atklāšanai daudz laika vairs nav atlicis," bet pagaidām netiek atklāts, kurā mēnesī kurš veikals varētu tikt atklāts. Līdz ar šo veikalu atvēršanu "Lidl" veikalu skaits Latvijā 2024. gadā būs sasniedzis jau 30.

"Lidl" arī izsludinājis vairāk nekā 100 vakances darbam topošajos veikalos. 

Uzņēmuma pārstāvis Ingars Rudzītis TVNET norādīja, ka vēl ir pāragri komentēt, vai jau 2024. gadā "Lidl" veikalu skaits varētu pārsniegt 30. "Bet jau tagad skaidrs, ka šis skaitlis visu laiku augs, jo tieši pašlaik sākam pirmos darbus teritorijas sagatavošanai Cēsīs," sacīja Rudzītis.

Savukārt laikraksts "Bauskas dzīve" pavisam nesen vēstīja, ka mazumtirgotājs šovasar iegādājies vairākus zemesgabalus Bauskā. Bauskas novada būvvaldē oficiālas informācijas par "Lidl" plāniem pagaidām neesot, savukārt uzņēmuma pārstāvis laikrakstam bija solījis "noteikti informēt", gadījumā, ja Bauskā materializēsies konkrētāki plāni.

TVNET jau vēstīja, ka "Lidl Latvija" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.marta līdz šā gada 28.februārim, strādāja ar 442,378 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 4,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi saruka vairākkārt un bija 3,847 miljoni eiro.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 365,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH". Šobrīd uzņēmuma veikalu tīklā ir 26 veikali 12 Latvijas pilsētās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu