Foto Beļģija un Zviedrija vēlas plašākas pilnvaras nelegālo imigrantu izraidīšanā (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziedi pie biroju ēkas Briselē, kas atrodas netālu no vietas, kur pirmdienas vakarā aizdomās turamais Tunisijas ekstrēmists nošāva divus zviedru futbola līdzjutējus
Ziedi pie biroju ēkas Briselē, kas atrodas netālu no vietas, kur pirmdienas vakarā aizdomās turamais Tunisijas ekstrēmists nošāva divus zviedru futbola līdzjutējus Foto: AP/Scanpix

Beļģijas un Zviedrijas premjerministri trešdien aicināja uzlabot robežkontroli un īstenot koordinētākas darbības Eiropas Savienībā (ES), lai izraidītu nelegālos imigrantus.

Pirmdien Briseles centrā tunisietis, kas Beļģijā uzturējās nelegāli, nošāva divus zviedru futbola līdzjutējus un trešo ievainoja.

Šāvējs bijis 45 gadus vecs tunisiešu imigrants Abdessalems Lasueds, vēsta mediji. Beļģijas policija otrdien operācijas gaitā viņu nāvējoši sašāva.

Foto: Apšaude Briselē

Beļģijas premjerministrs Aleksanders de Kro un Zviedrijas premjerministrs Ulfs Kristersons godināja upuru piemiņu, uzbrukuma vietā noliekot vainagus, zviedru futbola šalli un kreklu.

Foto: AFP/SCANPIX

Abi premjeri mudināja ES īstenot koordinētāku imigrantu atpakaļ nogādāšanas politiku.

Jautājumam pievērsta pastiprināta uzmanība, gaismā nākot faktam, ka šāvējs 2019.gadā Beļģijā pieteicies patvērumam, bet 2020.gadā tas noraidīts.

Varasiestādes centušās viņu atrast, lai nodotu prasību pamest valsti, tomēr nav varējušas viņu atrast.

"Eiropas migrācijas paktam ir jāiestājas par labāku robežkontroli, bet arī par labāku Eiropas atpakaļ nogādāšanas politiku," sacīja de Kro.

"Mums jāspēj labāk aizsargāt savas robežas. Mums ir jāzina, kas ir Zviedrijā. Vai viņi šeit ir legāli vai nelegāli? Ja viņi šeit nav legāli, viņiem ir pienākums pamest valsti. Mums ir jāaizsargā mūsu Eiropas robežas," sacīja Kristersons.

Premjeriem pievienojās Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena. Viņa norādīja, ka Brisele vēlas īstenot stingrāku atpakaļ nogādāšanas politiku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu