Latviju skārušās dabas katastrofas nav pārliecinājušas iedzīvotājus apdrošināt savus īpašumus (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Plūdi Jēkabpilī, kur ūdens līmenis Daugavā 14. janvāra rītā sasniedzis 8,91m.
Plūdi Jēkabpilī, kur ūdens līmenis Daugavā 14. janvāra rītā sasniedzis 8,91m. Foto: Jēkabpils novada pašvaldība/LETA

Katrs sestais jeb 16% Latvijas iedzīvotājs uzskata, ka apdrošinātāji klientiem nesedz dabas katastrofu, piemēram, plūdu, krusas vai vētras radītos postījumus, aģentūrai LETA pavēstīja apdrošināšanas uzņēmuma "Balcia" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Savukārt 60% ir pārliecināti, ka zaudējumus kompensē tikai daļēji, savukārt ceturtā daļa jeb 25% aptaujāto domā, ka apdrošināšana kompensē dabas radīto postījumu sekas.

Lai gan šogad Latviju skāra vairākas dabas katastrofas - gan plūdi, gan spēcīgas vētras un krusa, tās nav mudinājušas iedzīvotājus aktīvāk apdrošināt savus īpašumus, secināts aptaujā. Tikai 3% no aptaujātajiem atzīst, ka pēc dabas paveiktajiem postījumiem, ir iegādājušies apdrošināšanu, savukārt 16% par to ir aizdomājušies.

Puse aptaujāto jeb 49% norāda, ka tas nav pamudinājis apdrošināt savus īpašumus, savukārt trešdaļai apdrošināšana ir bijusi jau iepriekš. No tiem, kuri pēc dabas postījumiem ir iegādājušies apdrošināšanu, visbiežāk izvēlējušies apdrošināt mājokli un automašīnu.

Neskatoties uz nedaudz skeptisko nostāju par zaudējumu segšanu dabas katastrofu gadījumos, 77% aptaujāto apdrošinātājiem uzticas, savukārt 23% - neuzticas.

No tiem aptaujātajiem, kuriem ir bijusi nepieciešamība vērsties pie apdrošinātājiem, 70% norāda, ka pieredze ir bijusi ļoti pozitīva vai drīzāk pozitīva. Tikai 8% iedzīvotāju saskarsme ir bijusi drīzāk negatīva, savukārt 22% - nav bijusi nepieciešamība sazināties ar apdrošinātāju.

Aptauja veikta sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat", aptaujājot 1002 Latvijas, iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 50 gadiem.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu