Reiz otra bagātākā cilvēka Āzijā bagātību apjoms krities par 98%

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krahu piedzīvojušā Ķīnas nekustamo īpašumu attīstītāja “Evergrande” dibinātājs un priekšsēdētājs Hjoi Kajaņs 2017. gadā bija otrais bagātākais cilvēks Āzijā ar 42 miljardu dolāru lielu aktīvu vērtību. Tomēr tagad nekustamo īpašumu magnāts ir ievērojami zaudējis savas pozīcijas.

Hjoi, kurš tagad atrodas Ķīnas varasiestāžu uzraudzībā, nesen zaudēja miljardiera statusu. Viņa bagātību apjoms, salīdzinot ar augstāko līmeni, ir krities par 98%, trešdien vēsta “Bloomberg Billionaire's Index”.

Pašlaik Hjoi aktīvu vērtība ir 979 miljoni dolāru. Nav skaidrs, cik lielu Hjoi aktīvu daļu veido viņa akcijas “Evergrande”. Zināms vien tas, ka 65 gadus vecais uzņēmējs ir 60% uzņēmuma kapitāldaļu turētājs, kā arī – viņš ir lielākais “Evergrande” akcionārs.

Hjoi bagātība ir ievērojami cietusi arī no pēdējā laikā notikušajām “Evergrande” akciju cenu svārstībām Honkongas biržā.

Tiek norādīts, ka augustā pēc 17 mēnešu ilga pārtraukuma “Evergrande” atsāka kotēt savas biržā. Tomēr akciju kotēšana atkal tika apturēta 28. septembrī pēc ziņām, ka Hjoi atrodas policijas uzraudzībā. Akciju kotēšana atsākās dažas dienas vēlāk, 3. oktobrī.

Tiek norādīts, ka reiz otrais lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Ķīnā “Evergrande” kopš 2021. gada ir nonācis likviditātes krīzē. Pirmo reizi tas nokavēja starptautisko obligāciju maksājumus dolāros 2021. gada decembrī. Nekustamo īpašumu giganta parādu slogs ir vairāk nekā 300 miljardi dolāru. Uzņēmums augustā ASV pieteicās uz bankrota aizsardzības pasākumiem.

Tiek norādīts, ka “Evergrande” akciju cena trešdien Honkongas biržā bija pieaugusi par 0,4%, tomēr kopumā šīs kompānijas akciju vērtība šogad ir kritusies par 85%.

“Evergrande” pārstāvji nav atbildējuši uz mediju lūgumiem komentēt situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu