Zelta cenu pieauguma ietekmē Latvijā palielinās zeltlietu pārdošana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Latvijā palielinās zeltlietu pārdošanas aktivitāte, liecina uzņēmuma "Tavex" novērojumi.

SIA "Tavex" valdes priekšsēdētājs Andris Arhipenko informēja, ka zelta tirgū ir būtiski palielinājusies aktivitāte. Daļēji tas notiekot tāpēc, ka patērētāji pārdodot savus vecos, salauztos juvelierizstrādājumus, jo zelta cena esot augstākā pēdējo desmit gadu laikā.

"Tavex" Dārgmetālu dīlinga nodaļas vadītājs Jānis Astičs atzīmējis, ka

Latvijā uzpirkto zelta juvelierizstrādājumu apjoms šogad ir palielinājies par 62%.

"Latvijā iepirktās zeltlietas mēs nosūtām uz dārgmetālu pārstrādes rūpnīcām, tāpēc nav runas par ķīlu pret zeltu vai par morāli novecojušu izstrādājumu nodošanu apmaiņā pret jauniem. Zeltas rotas tiek pārdotas, lai iegūtu naudu," informēja Astičs.

"Tavex" pārstāvju vērtējumā, arī Latvijā, gaidot Saeimas lēmumu par hipotekāro likmju samazinājumu, sabiedrība izjūt spiedienu no uzņemtajām finansiālajām saistībām un to būtisku sadārdzinājumu "Euribor" likmju kāpuma dēļ, kā arī patēriņa groza būtisku sadārdzinājumu inflācijas dēļ, kas varētu būt viens no iemesliem paaugstinātai aktivitātei zelta tirgū.

"Vienlaikus jāpiebilst, ka šī gada laikā turpina pieaugt iedzīvotāju skaits, kuri izvēlas fizisko zeltu monētās un stieņos kā uzkrājumu vērtības saglabāšanas veidu. Tādu klientu skaits pēdējo gadu laikā ir trīskāršojies," piebildis Astičs.

Kā liecina "firmas.lv" dati, "Tavex" pieder Igaunijas uzņēmumam "Tavid", caur kuru uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Alars Tamings. Uzņēmums 2022.gadā strādājis ar 50,2 miljonu eiro apgrozījumu un 1,6 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu