Jelgavas novada pašvaldībai aizdomas, ka Krievu savienības politiķis Pagors cenšas diskreditēt Latviju (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldei radušās aizdomas, ka "Latvijas krievu savienības" (LKS) politiķis Andrejs Pagors apzināti veido informatīvu kampaņu ar mērķi kurināt sakāpinātas emocijas nacionālos jautājumos un diskreditēt valsti, izriet no pašvaldības izplatītā paziņojuma medijiem.

Šķietami cīnoties pret pirmsskolas izglītības iestādē (PII) "Saulīte" it kā neatbilstošu pedagoģisko praksi, bērniem apgūstot latviešu valodu, blakus esošās pašvaldības - Jelgavas valstspilsētas - domes deputāts Pagors sociālajos tīklos "Tiktok", "Telegram" un "Facebook" ievietojis video, kurš vēlāk izmantots Krievijas televīzijas propagandas raidījumos par "fašistisko Latviju". Sižets ņemts no "Telegram" kanāla, kurā Latvijā dzīvojošs vīrietis krievu valodā stāsta, ka viņa meita bērnudārzā pakļauta mobingam un pazemojumiem, - ja viņai nejauši gadās pateikt kādu vārdu krieviski, bērnudārza vadītāja publiski liekot meitenei par sodu vairākas reizes pietupties.

Kā skaidro pašvaldībā, PII "Saulīte" jau vairākus mācību gadus neīsteno mazākumtautību izglītības programmu, jo izglītības process iestādē tiek īstenots valsts valodā. Lai bērnus veiksmīgāk mudinātu pāriet uz sarunu no dzimtās valodas uz latviešu valodu, pašu bērnu rosināta aktivitāte ir kustības, kas kalpo kā atgādinājums un rosinājums atcerēties un pārslēgties sarunā uz otru valodu. Ar valsts valodas apmācības metodēm vecāki esot iepazīstināti un tās iepriekš esot pārrunātas, norāda pašvaldībā.

Pašvaldība uzskata, ka Pagors minētos faktus pielāgojis savām vajadzībām un izmantojis, lai mestu ēnu uz bērnudārzu un agresīvi nomelnotu nacionālos mērķus. Šis LKS aktīvists jau ir iekļauts Valsts kancelejas atbalstītajā projektā "Melns uz balta" veidotā prokremlisko dezinformatoru sarakstā.

Pagors savos sociālo tīklu kanālos arī publicējis vairākus ierakstus un video, pārkāpjot personas datu aizsardzības normas, apgalvo pašvaldība, piebilstos, ka zem publikācijām un video lasāmajos komentāros iestādes vadītājai un darbiniekiem izteikti draudi nodarīt kaitējumu veselībai, dzīvībai un mantai.

"Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldei ir pamatotas aizdomas par konkrētu politisko partiju pārstāvju apzināti veidotas un soļos kāpinātas informatīvās kampaņas īstenošanu, lai nelatviskajā informatīvajā telpā emocionāli uzkurinātu auditoriju nacionāla rakstura jautājumos, par pamatu izmantojot valsts valodas mācību procesa norises izglītības iestādēs," norāda pašvaldība.

Jelgavas novada Cenu pagasta Ānes pirmsskolas izglītības iestāde "Saulīte" par minētajiem notikumiem 12.oktobrī ar iesniegumu ir vērsusies Valsts policijā un Valsts drošības dienestā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu