Krauze sola mudināt lielākos Krievijas pārtikas produktu importētājus atteikties no šīs prakses (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemkopības ministrs Armands Krauze.
Zemkopības ministrs Armands Krauze. Foto: Edijs Pālens/LETA

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) ir apņēmies mudināt lielākos Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu importētājus atteikties no šīs prakses, vēsta Latvijas Televīzija.

"Noteikti uzņemos ar lielākajiem importētājiem sazināties un noskaidrot, kāda ir situācija, bet es teiktu tā - tas tiešām ir katra uzņēmēja ētikas jautājums, vai viņi uz kara rēķina, uz citu ciešanām pelna vai izvēlas to nedarīt," raidījumam teica Krauze.

Ministrs uzsvēra, ka iestājas par Krievijas un Baltkrievijas pārtikas preču importa aizliegumu Eiropas Savienības līmenī.

LTV vēsta, ka Pārtikas un veterinārā dienesta Robežkontroles departamenta datos uzrādīti 68 uzņēmumi, kuri no augusta līdz oktobrim (ieskaitot) importējuši Latvijā pārtikas produktus no agresorvalstīm.

Starp tiem liela daļa ir pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmumu, arī kravu pārvadātāji, kosmētikas un medikamentu tirgotāji, alkohola ražotāji, piemēram, "Amber Latvijas balzams", saldumu ražotājs "Aizkraukles saldumi", SIA "Voldemārs", "Alpha osta", kas pastarpināti daļēji pieder Latvijas lauksaimnieku uzņēmumam "Latraps", "Astramar Liepāja K.A." un citi.

No Krievijas un Baltkrievijas Latvijā pēdējos trīs mēnešos ievesti gandrīz 90 000 tonnu dārzeņu un vairāk nekā 70 000 tonnu graudaugu produktu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu