LGBT aktīvisti atzinīgi vērtē Vatikāna lēmumu par transpersonu kristīšanu (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Romas pāvests Francisks
Romas pāvests Francisks Foto: SIPA/Scanpix

Vatikāna atzinums, ka transpersonas var tikt kristītas, ir solis ietverošākas katoļu baznīcas virzienā, sarunā ar ziņu aģentūru AFP atzina vairāki LGBT tiesību aktīvisti.

Trešdien publicētajā dokumentā Vatikāna Ticības doktrīnas dikastērija atzina, ka ticīgās transpersonas var tikt kristītas, ja tas neraisa skandālu vai sajukumu.

Dokumentā, kas tapis, atbildot uz Brazīlijas bīskapa jautājumiem, un ko apstiprinājis pāvests Francisks, arī nav pausti iebildumi pret viendzimuma pāru bērnu kristīšanu.

Tiesa, šādas kristības arī līdz šim notikušas dažādās diecēzēs visā pasaulē.

Tomēr, fiksējot šo nostāju melns uz balta, Vatikāns, pēc visa spriežot, uzver, cik svarīgs ir pāvesta kopš stāšanās amatā 2013.gadā paustais redzējums par baznīcu, kas ir "atvērta visiem".

"Tas pavisam noteikti ir solis ietverošākas baznīcas virzienā un atgādinājums, ka transpersonas katoļi ir ne tikai cilvēki, bet arī katoļi," AFP sacīja ASV jezuītu priesteris Džeimss Mārtins, kas ir arī pazīstams LGBT kopienas ticīgo aizstāvis.

"Daudzās draudzēs un diecēzēs viņi ir strikti izslēgti. Es ceru, ka ar šo Vatikāna lēmumu viņiem būs vieglāk justies kā daļai no tā, kas, galu galā, ir arī viņu baznīca."

Vatikāna paziņojums "atbilst pāvesta Franciska mācībai", savukārt sacīja Francijas kopienas "Bethanie", kas kalpo ticīgajiem homoseksuāļiem un transpersonām, dibinātājs Žans Mišels Dināns.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu