Noskaties No agresorvalstīm Latvijā pārtiku ieved vairāki desmiti uzņēmumu; par ētiku izvairās runāt (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lielveikals. Ilustratīvs foto
Lielveikals. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

No Krievijas un Baltkrievijas Latvija pēdējos trīs mēnešos ievedusi gandrīz 90 tūkstošus tonnu dārzeņu un vairāk nekā 70 tūkstošus tonnu graudaugu produktu, vēsta Panorāma. 

Latvijas Televīzijas rīcībā ir uzņēmumu saraksts, kuri pēdējo trīs mēnešu laikā caur robežkontroles punktiem saņēmuši pārtikas produktus no Krievijas un Baltkrievijas. Par šādas rīcības ētisko pusi uzrunātie uzņēmumi runā izvairīgi.

Pārtikas un veterinārā dienesta Robežkontroles departamenta datos uzrādīti 68 uzņēmumi, kuri no augusta līdz oktobrim (ieskaitot) saņēmuši pārtikas produktus no agresorvalstīm. Starp tiem liela daļa ir pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmumu, arī kravu pārvadātāji, kosmētikas un medikamentu tirgotāji, alkohola ražotāji, piemēram, "Amber Latvijas Balzams", saldumu ražotājs "Aizkraukles saldumi" un citi.

Latvijas Televīzija mēģināja sazināties ar visiem PVD sarakstā iekļautajiem uzņēmumiem. Lielākā daļa uz jautājumiem neatbildēja.

SIA "Aizkraukles saldumi" norādīja, ka no Krievijas ieved augu taukus, bet no Baltkrievijas – kukurūzas bumbiņas. Šie produkti tur esot par 30% lētāki nekā citviet. Kopējais šo preču īpatsvars ražošanā neesot liels – 3%.

Uz jautājumu, vai domājuši šos 3% aizstāt ar kaut ko, kas nāk no citām valstīm, uzņēmuma pārstāvis Aleksejs Kreipāns atzina: "Nē, nav svarīgi."

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu