Ašeradens: "Altum" pārveide par banku var būt ilga un sarežģīta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens.
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) piesardzīgi vērtē ideju par valstij piederošās AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") pārveidi par banku, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" teica ministrs.

Ašeradens ieskatā "Altum" var aktīvi darboties finanšu tirgū arī tāpat kā līdz šim - bez kļūšanas par banku.

Finanšu ministrs skaidroja, ka "Altum" pārveide par banku var būt ilga un sarežģīta, jo Eiropas Centrālā banka (ECB) ļoti piesardzīgi izsniedz banku licences. Kā piemēru Ašeradens minēja ieguldījumu pārvaldes uzņēmumu "Indexo", kas pērn ECB iesniedza pieteikumu bankas darbības licences saņemšanai, un vēl arvien to nav saņēmusi.

Ašeradens sacīja, ka

"Altum" patlaban nav vajadzības pieņemt noguldījumus, līdz ar to nav vajadzības to pārveidot par banku.

Finanšu ministrs norādīja, ka savukārt "Indexo" bankas ienākšana tirgū tiek ļoti gaidīta, un līdztekus "Indexo" pietiekami ambiciozi attīstības plāni ir "Industra Bank" un "Signet Bank". Ašeradens sagaida, ka šīs trīs mazās bankas tomēr varētu sākt veidot konkurenci tirgū ar četrām lielākajām bankām.

Tāpat Ašeradens piebilda, ka nemitīgi tiek runāts gan Polijā, gan ASV, gan Vācijā par citu lielo tirgus spēlētāju ienākšanu Latvijas banku sektorā, lai uzlabotu konkurenci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu