Foto Igaunijas, Somijas un Beļģijas operācijā konfiscē lielu daudzumu narkotiku, ieroču un pusmiljonu eiro (3)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PPA

Igaunijas, Somijas un Beļģijas tiesībsargājošo iestāžu kopīgā operācijā aizturēts starptautiska mēroga narkotirgoņu grupējums un konfiscēti 100 kilogrami amfetamīna, 22,5 kilogrami kokaīna, aptuveni pusmiljons eiro skaidrā naudā un šaujamieroči.

Starptautiskā izmeklēšana sākās februārī, kad Igaunijas Nodokļu un muitas pārvalde pārbaudīja piekabi, kas caur Iklas robežkontroles punktu no Latvijas ieradās Igaunijā un kurā tika atrasts 100 kilogramu amfetamīna un divi nelegāli šaujamieroči.

Foto: PPA

Tika aizturēts Beļģijas pilsonis, un viņam tika izvirzītas apsūdzības aizdomās par liela apjoma amfetamīna kravas pārvietošanu un nelikumīgu šaujamieroču apriti. Igaunijas Drošības policija pabeidza pirmstiesas procesu, un apsūdzības pret vīrieti tiek izskatītas tiesā.

Bija pamats uzskatīt, ka ar šo nodarījumu varētu būt saistīts noziedzīgs grupējums. Lielā amfetamīna partija, kas Igaunijā tika ievesta no Beļģijas, nebija paredzēta Igaunijas tirgum un apsūdzētais bija ceļā uz Somiju.

Foto: PPA

Tāpēc pirmstiesas izmeklēšanas sākumā kopā ar Somijas un Beļģijas tiesībaizsardzības iestādēm tika izveidota kopīga starptautiska izmeklēšanas grupa, kas ļāva savākt un apmainīties ar pierādījumiem par aizdomās turēto darbībām dažādās valstīs.

Piektdien Somijas policija paziņoja, ka izmeklēšana ir pabeigta un noziegumu organizatori tiks tiesāti Somijā.

Kā teica Rietumu apgabala prokuratūras īpašais prokurors Kaido Tūlemē, Igaunijai nevajadzētu kļūt par tranzītvalsti, caur kuru bīstamās vielas un šaujamieroči nonāk Skandināvijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu