Tiesai nodod lietu par LGBT kopienas pārstāvja piekaušanu Daugavpilī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Prokuratūra nosūtījusi Latgales rajona tiesai krimināllietu par LGBT kopienas pārstāvju piekaušanu Daugavpilī, informē prokuratūra.

Apsūdzība uzrādīta par huligānismu, nodarot cietušajiem miesas bojājumus.

2023.gada 4. maijā Daugavpilī apsūdzētais satika cietušo un viņa draugu, ar kuriem iepriekš nebija pazīstami un palūdza viņiem mobilo telefonu, lai veiktu zvanu.

Apsūdzētais savstarpējās sarunas laikā ar cietušo esot konstatējis, ka viņš un viņa draugs pieder lesbiešu, geju, biseksuāļu un transvestītu (LGBT) kopienai, pausts apsūdzībā. Apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, homofobisku motīvu vadīts, izrādot necieņu, bezkaunīgi sācis nicināt cietušo un viņa draugu par piederību LGBT kopienai.

Apsūdzētais sācis uzvesties agresīvi un izaicinoši, provocējot cietušo uz kautiņu, pēc kā vairākas reizes viņam iesita ar dūrēm pa seju, nogāžot cietušo zemē, kur turpināja viņu sist, nodarot viņam miesas bojājumus. Apsūdzētais, atstājot notikuma vietu, satika citu personu, kura arī pieder LGBT kopienai, un arī viņai iesita pa seju, norādīts apsūdzībā.

Sākotnēji Valsts policija kriminālprocesu bija izbeigusi, taču prokuratūra policijas lēmumu atcēla un kriminālprocesu atjaunoja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu