"Rīgas satiksme" modernizēs autostāvvietu administrēšanas sistēmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

"Rīgas satiksme" plāno modernizēt autostāvvietu administrēšanas sistēmu, liecina elektronisko iepirkumu sistēmā publicētā informācija.

Kā skaidroja uzņēmumā, pašlaik izsludināta tirgus izpēte piegādātāju apspriedei "Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autostāvvietu sistēmu izstrāde, piegāde un uzturēšana".

Pēc tās tiks izsludināta atklāta iepirkumu procedūra. Iepirkuma priekšmets būs "Rīgas satiksmes" modernu un efektīvu autostāvvietu administrēšanas sistēmu izstrāde, piegāde un uzturēšana.

Tas paredz priekšapmaksas maksājumu uzskaites sistēmu, pēcapmaksu paziņojumu pārvaldības sistēmu, autostāvvietu kontroles sistēmu, iedzīvotāju atļauju pārvaldības sistēmu un stāvvietu uzskaites sistēmu.

Priekšapmaksas maksājumu uzskaites sistēmas mērķis ir nodrošināt autostāvvietu apmaksas procesa vadību, kā arī drošu un ērtu veidu klientiem apmaksāt autostāvvietas pakalpojumus dažādos veidos.

Autostāvvietu kontroles sistēmas mērķis ir nodrošināt efektīvu un mūsdienīgu autostāvvietu kontroles procesu un tā vadību.

Pēcapmaksu paziņojumu pārvaldības sistēmas mērķis ir nodrošināt maksas autostāvvietu pēcapmaksas paziņojumu un ar to saistīto procesu pārvaldību un kontroli.

Savukārt iedzīvotāju atļauju pārvaldības sistēmas mērķis ir nodrošināt klientiem iespēju iegādāties maksas autostāvvietu iedzīvotāju atļaujas, kā arī nodrošināt ar maksas autostāvvietu iedzīvotāju atļauju saistīto procesu pārvaldību un kontroli.

Visbeidzot stāvvietu uzskaites sistēmas mērķis ir nodrošināt efektīvu un automatizētu veidu, kā uzskaitīt un pārvaldīt maksas autostāvvietas un ar tām saistītos procesus, nodrošināt pilnīgu informāciju par autostāvvietu aprīkojumu un tajā izvietoto infrastruktūru.

Jau ziņots, ka Rīgas dome šogad nolēma deleģēt pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" vēl piecus gadus apsaimniekot galvaspilsētas maksas autostāvvietas.

Deleģēšanas līgums būs spēkā līdz 2028.gada 1.jūlijam.

Iepriekš stāvvietu apsaimniekošanu pašvaldība uzņēmumam deleģēja uz gadu.

Kopumā uzņēmums Rīgā apsaimnieko aptuveni 6000 stāvvietu, kā arī pazemes stāvvietu pie Rīgas Kongresu nama.

Kā ziņots, "Rīgas satiksmes" apgrozījums 2022.gadā palielinājies par 5% - no 161,12 miljoniem eiro 2021.gadā līdz 168,7 miljoniem eiro pērn. Savukārt uzņēmuma peļņa 2022.gadā saruka vairāk nekā divas reizes un bija 1,25 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu