Putina meitas vadītais fonds kļuvis par lielākās bezpilota lidaparātu rūpnīcas līdzīpašnieku (2)

TVNET | FINANCENET
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas “Nacionālās intelektuālās attīstības fonds”, kas plašāk zināms kā “Innopraktika”, iegādājies daļu Krievijā lielākās bezpilota lidaparātu rūpnīcas “Geoskan” akciju. Šo fondu vada diktatora Vladimira Putina meita Jekaterina Tihonova.

Kā vēsta “The Moscow Times”, “Geoskan” ražo civilos bezpilota lidaparātus, kā arī nodrošina programmatūras nodrošinājumu datu apstrādei. Interesanti, ka 2023. gada jūlijā Ukraina noteica sankcijas pret šo kompāniju, jo tās produkcija integrēta divējāda lietojuma un/vai militāro pakalpojumu preču ražošanas ķēdē.

Par iemeslu sankciju noteikšanai kļuva Baškortostānas reģionālās valdības vadītāja Andreja Nazarova paziņojums, ka “Geoskan-Ufa” sāks ražot bezpilota lidaparātus, kas tiks izmantoti karā pret Ukrainu.

Līdz 2022. gada jūlijam “Geoskan-Ufa” bija iekļauta “Geoskan” grupā, taču 40% akciju tika pārdoti Venerai Mirjaznovai – kompānijas “Ural-Trading” ģenerāldirektorei, kuras īpašumā jau bija pārējie 60% akciju. “Ural-Trading” pieder maz zināmam uzņēmējam, 67 gadus vecajam Halitam Zaripovam.

Kompānijai ir plašs darbības spektrs – sākot no nekustamo īpašumu novērtēšanas, beidzot ar alus un gaļas pārdošanu. Līdz 2022. gada jūlijam bezpilota lidaparātu ražošana nebija iekļauta kompānijas profilā.

Svarīgākais
Uz augšu