Lidostas "Rīga" apgrozījums ievērojami pieaudzis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lidosta "Rīga" šā gada deviņos mēnešos strādāja ar 54,512 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Lidosta "Rīga" pārstāvji, ka apgrozījuma pieaugumu veicinājis apkalpoto pasažieru skaita kāpums, it īpaši tiešo pasažieru skaita pieaugums par 23%.

Ieņēmumi no aviācijas pakalpojumiem šai periodā sasnieguši 32,7 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā deviņos mēnešos pērn, savukārt ieņēmumi no neaviācijas pakalpojumiem pieauga par 49% - līdz 21,8 miljoniem eiro.

Trīs ceturkšņos šogad lidosta apkalpoja 5,05 miljonus pasažieru, kas ir par 28% vairāk nekā 2022.gada deviņos mēnešos, kā arī 46,3 tūkstošus lidojumu, kas ir kāpums par 14%.

Vienlaikus, salīdzinot ar 2022.gada janvāri-septembri, par 11% lidostā krities pieprasījums pēc gaisa kravu pārvadājumiem, kas, kā norāda lidostas pārstāvji, saistīts ar Krievijas pērn sākto pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, tā izraisīto gaisa telpu slēgšanu un citām globālajām sankcijām.

Saimnieciskās darbības izmaksas 2023.gada deviņos mēnešos veidoja 53,16 miljonus eiro, kas ir par 25% vairāk nekā 2022.gada atbilstošajā periodā. Lidostas pārstāvji bilst, ka izmaksu pieaugumu galvenokārt ietekmējis energoresursu cenu kāpums, pieaugošas materiālu un inventāra, kā arī darbaspēka izmaksu pieaugums.

Kopējais investīciju apjoms šā gada deviņos mēnešos lidostā "Rīga" sasniedza 9,6 miljonus eiro. Būtiskākie investīciju projekti šogad lidostā ir jaunā pasažieru termināļa paplašināšana - būvprojekta izstrāde un ekspertīze, kā arī projekti ar Eiropas Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Tāpat turpinājies darbs pie lidostas tehnisko dienestu ēkas pārbūves, bagāžas apkalpošanas infrastruktūras uzlabošanas un inženiertīklu pārbūves, savukārt ekspluatācijā šovasar nodots arī helikopteru nosēšanās laukums.

2022.gada deviņos mēnešos lidosta "Rīga" strādāja ar 41,673 miljonu eiro apgrozījumu un 3,063 eiro peļņu.

Savukārt 2022.gadā kopumā lidostas "Rīga" apgrozījums bija 57,924 miljoni eiro, kas ir par 82,3% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums guva peļņu 286 498 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu