Armēnijai izdevies atrast jaunu sabiedroto Krievijas vietā (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Francija piegādās Armēnijai 50 bruņumašīnas “Bastion” (24 no tām jau ievestas Armēnijā). Tāpat tiek lemts par artilērijas sistēmām CAESAR un raķešu kompleksa “Mistral 3” piegādēm, vēsta “Armenpress”, atsaucoties uz Francijas Senāta ziņojumu.

Tajā teikts, ka Parīzei ir operatīvi jāreaģē uz Armēnijas varasiestāžu lūgumiem, kas saistīti ar “nepieciešamību papildināt artilērijas līdzekļus”.

2023. gada oktobrī Francija apsolījusi Armēnijai “virkni bruņojuma”, tostarp arī pretgaisa aizsardzības sistēmas, lai Armēnija varētu “aizsargāt savus pilsoņus un nodrošināt savu robežu aizsardzību”.

Pirms tam Armēnijas prezidents Vagans Hačaturjans paziņoja, ka valstij vajag jaunus militāros partnerus, kam jāaizstāj Krievija.

“Francija izteica šādu vēlmi mums palīdzēt, mūs atbalstīt, lai stiprinātu mūsu aizsardzību. Mūsu mērķis ir aizsargāties un stāties pretim Azerbaidžānas ambīcijām, taču galvenais mērķis – ir dzīvot mierā ar mūsu kaimiņu,” teica Hačaturjans intervijā kanālam “France 2”.

2023. gada maijā Armēnija paziņoja, ka ieroču piegādes no Krievijas, kas iepriekš bija galvenais Armēnijas sabiedrotais, ir beigušās. Toreiz Armēnijas ārlietu ministrs Mnackans Safarjans paziņoja, ka Erevāna nav saņēmusi pasūtītos ieročus no Maskavas, par ko iepriekš tika samaksāts. Septembrī Armēnija pieprasīja Maskavai atdot samaksāto naudu par ieročiem – aptuveni 400 miljonus dolāru. Krievija atteicās paziņojot, ka ieroču piegādes līgumi joprojām ir spēkā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu