Zvejas darbības pārtraukšanai būs pieejams atbalsts trīs miljonu eiro apmērā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Eiropas Savienības Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) un programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Galīga zvejas darbību pārtraukšana" būs pieejams finansējums trīs miljonu eiro apmērā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pirmās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 18.decembra līdz 2024.gada 19.janvārim.

Atbalsta programmu administrē Lauku atbalsta dienests (LAD).

Projektu īstenošanas beigu datums ir viens gads no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Galīga zvejas darbību pārtraukšana" 2021.-2027.gada plānošanas periodā" atbalsta mērķis ir Latvijas zvejas flotes sabalansēšana, nodrošinot līdzsvaru starp zvejas flotes segmenta kapacitāti un tam pieejamiem zivju resursiem, kā arī atbalsta sniegšana zvejniekiem, kas zvejas flotes sabalansēšanas dēļ zaudē darbu zvejniecībā.

Atbalsts pieejams divos apakšpasākumos - "Zvejas kuģu sadalīšana" un "Publiskais finansējums zvejniekiem".

Publisko finansējumu apakšpasākumā "Zvejas kuģu sadalīšana" piešķir ne vairāk kā par deviņu zvejas kuģu sadalīšanu, ja to kopējā dzinēju jauda nepārsniedz 3500 kW vai zvejas kuģa bruto tilpība - 1500 GT un tas atbilst zvejas flotes segmentam VL2440 saskaņā ar Latvijas zvejas flotes ziņojumu.

Savukārt apakšpasākumā "Publiskais finansējums zvejniekiem" paredzēts atbalstīt izmaksa zvejas kuģu apkalpes locekļiem (zvejniekiem) par galīgu zvejas darbību pārtraukšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu