Ministri sola, ka sankcionētie īpašumi nesaņems nekustamā īpašuma nodokļa atlaides (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās) un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu.
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās) un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu. Foto: Zane Bitere/LETA

Tiks sagatavoti atbilstoši likuma grozījumi, lai īstenotu Saeimas deputāta Jāņa Dombravas (NA) priekšlikumu par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaižu nepieļaušanu sankcionētiem īpašumiem, šodien Saeimas sēdes debatēs apliecināja ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) un finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Dombrava priekšlikumu iesniedza grozījumiem Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likumā ar mērķi nepieļaut, ka sankcijām pakļauto Krievijas pilsoņu īpašumiem pienāktos NĪN atlaides.

Kariņš norādīja, ka Dombravas priekšlikums ir idejiski atbalstāms, taču Finanšu ministrijai (FM) vēl būs jāsagatavo grozījumi atbilstošajā Nekustamā īpašuma nodokļa likumā, ko plānots paveikt nākamā gada sākumā.

Līdzīgi arī Ašeradens norādīja, ka FM sagatavos šos grozījumus skatīšanai valdībai, lai tos varētu pieņemt pēc iespējas agrāk.

Deputāts Artūrs Butāns (NA) no savas puses vaicāja, kāpēc valdība jau laikus nav sagatavojusi izmaiņas atbilstošajā likumā vēl pirms ar šādu iniciatīvu nāca Nacionālā apvienība.

Koalīcijas politiķiem skaidrojot, ka grozījumus šajā jautājumā jāveic citā - Nekustamā īpašuma nodokļa likumā -, Saeima neatbalstīja Dombravas attiecīgā priekšlikuma iestrādāšanu Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu