Avoti: "Microsoft" grasās laist klajā jaunu sistēmu "Windows"; tā būs "revolucionāra" (20)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Gaidāmā operētājsistēmas “Windows” versija, kā pašreizējais koda nosaukums ir “Hudson Valley”, sniegs lietotājiem virkni jaunu funkciju, ko darbinās mākslīgais intelekts. Kā vēsta portāls “Windows Central”, jaunā operētājsistēma būšot “revolucionāra”.

Galvenā “Windows 12” funkcija būs ar mākslīgo intelektu darbināmās “Windows Shell” integrēšana, ko papildinās čata robots “Copilot”. Tas ļaus meklēt informāciju datorā, izmantojot dabīgu valodu. Tas nozīmē, ka vairs nebūs jāzina konkrēts faila nosaukums. Atliks vien pajautāt datoram, lai tas “atrod dokumentu, kuru Jānis atsūtīja “WhatsApp” pirms dažām dienām”.

Īpaši tiek izcelta funkcija “vēsture”. Tajā “Copilot” atzīmēs visus atvērtos failus un lietotnes, formējot hronoloģisku laika skalu. Lietotājs varēs “pārtīt” laiku, piemēram, pētīt, ko tieši viņš darījis 2023. gada 9. decembrī.

Paredzams, ka “Windows 12” iegūs uzlabotāku akumulatora uzlādes ekonomijas funkciju. Tas ļaus padarīt klēpjdatoru par teju 50% energoefektīvāku.

Funkcija “Zaļā enerģija” nozīmēs to, ka ierīce lādēsies tajos brīžos, kad “Windows” atzīs no tīkla ienākošo enerģiju par atjaunīgu. Tiesa gan, šo funkciju būs iespējams arī atslēgt.

Jebkura veida ekrāna tapetes un fona attēlus būs iespējams attēlot 3D formātā, ko ļaus dažādi vizuālie efekti.

Paredzams, ka gaidāmā ”Windows 12” versija tiks laista klajā nākamā gada vasaras sākumā. Avoti norāda, ka nākamajā gadā datoru nozarē īpaši liela uzmanība tiks pievērsta mākslīgajam intelektam. Tieši “Windows 12” kļūs par sava veida katalizatoru.

Tiek norādīts, ka “Windows 12” tiks izdots arī “vājākiem datoriem”. Šajā sistēmas versijā būs iespējams sekot līdzi katras lietotnes patērētajiem resursiem līdzīgi, kā jau pašlaik piedāvā “Chrome” savā pārlūkprogrammā rādot, cik operatīvās atmiņas patērē katra cilne.

Aktuālā versija “Windows 11” nav izdevies iekarot lietotāju uzticību. Divus gadus kopš šīs sistēmas laišanas klajā, to izmanto tikai 26% ierīču, jo populārākā sistēma joprojām ir “Windows 10”. “Microsoft” jau pirms ilgāka laika paziņoja, ka pārtrauks liela mēroga tehnisko atbalstu šai sistēmai.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu