Noskaties Daugavpils reģionālā slimnīca ne tikai nespēj norēķināties ar piegādātājiem, bet arī paliek parādā darbiniekiem (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna pie Daugavpils Reģionālās slimnīcas.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna pie Daugavpils Reģionālās slimnīcas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils reģionālā slimnīca paliek parādā ne tikai piegādātājiem, bet arī darbiniekiem, tāpēc ārstiem, kuru alga pārsniedz 2000 eiro, daļu samaksas par darbu pārskaitīs nākamajā gadā, pirmdienas vakarā vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Raidījums vēsta, ka parāds piegādātājiem mērāms sešos miljonos eiro. Slimnīcas lielākais kapitāldaļu turētājs, Daugavpils pašvaldība, otrdien tiksies ar veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV, lai runātu par Latvijā lielākā reģionālā veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja vismaz daļēju nodošanu valstij.

Jaunā Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Inta Vaivode par lēmumu darbiniekiem, kuru algas pārsniedz 2000 eiro mēnesī, tās neizmaksāt pilnā apmērā, raidījumam norādīja, ka "šis ir ļoti nepopulārs lēmums, bet paldies kolektīvam, kas nāca pretī".

Vaivode arī paskaidroja, ka gandrīz 70% darbinieku, kurus šis lēmums skar, nāca pretī un parakstīja rakstiskas vienošanās par to, ka algas daļa tiek pārcelta uz janvāra mēnesi.

Vaivode iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka Daugavpils reģionālās slimnīcas finansiālā situācija ir nopietna un prasa akūtu problēmu risinājumus.

Pēc viņas stāstītā, slimnīcai bija izdevies noņemt grūtībās nonākuša uzņēmuma statusu un tūlīt, līdz decembra beigām, plānots pabeigt rehabilitācijas nodaļas izbūvi Eiropas Savienības projektā.

Tāpat esot izsludināts iepirkums uz vispusīga ārējā audita veikšanu, kas izkristalizēs problēmas un sniegs ieteikumus uzlabojumiem pārvaldībā.

Daugavpils pilsētas pašvaldībai pašlaik pieder 88,64% slimnīcas kapitāldaļu, Augšdaugavas novada pašvaldībai - 8,93%, bet Rīgas Stradiņa universitātei - 2,43% kapitāldaļu.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā strādā 1670 darbinieki, liecina "Firmas.lv" dati. Slimnīcas apgrozījums pērn bija 50,97 miljoni eiro, bet zaudējumi - 3,5 miljoni eiro.

Daugavpils Reģionālās slimnīcas padome oktobrī par slimnīcas valdes priekšsēdētāju uz laiku iecēlusi AS "Veselības centru apvienība" medicīnas centra "Olvi" direktori Vaivodi, bet par valdes locekli - bijušo Nacionālā veselības dienesta direktoru Edgaru Labsvīru.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu